witam jestem po 3 operacjach kregosłupa obecnie mam 37 lat pirwsza miałam w wieku 21 i nastepne po roku wstawili mi implant zelowy gdyz mam usuniete dwa dyski od 1wszej operacji i kolejnych ból towarszyszył mi zawsze ale panowała nad nim to leki to zastrzyki to jakies rehabilitacje i dało sie zyc od ostatniego roku juz nic nie pomaga biore róznego rodzaju leki obecnie truje sie tramalem i anapran nic nie pomaga rozkada mnie do takiego stnia ze z łuzka potrafie nie wychodzic przez 4 tyg a pomoc medyczna to leki lub zastrzyki zrobiłam zdjecie tk i wykazało ze kolejny dysk mam wysuniety lekarz mi proponuje kolejna operacje bardzo sie boje bo widze ze po latach na nie wiele sie to zdaje z biegiem czasu jest coraz gorzej ciezko mi sie chodzi siada i porusza nie wspomne juz o czynnosciach codziennych sa dla mnie bardzo ciezki nawet pospolite ubranie skarpetek jest bardzo ciezkie nie wiem juz co robic dostaje juz obłedu z tego bólu ciagle ostatnio leze by mniej bolało ale i tak nie wiel zmniejsza sie ten ból kłucia mam w sroku i po bokach takie ze juz nie wyrabiam jak tu zyc jak funkcjonowac os 21 roku zycia mam juz zycie zrypane czuje sie jak lekomanka biore co mozliwe by mo pomogło i nic trace juz siły psichika mi siada tak sie nie da zyc mam kolejna wizyte prywatna umwiona na lutego i co znowu usłysze to samo i gromada leków skad na to brac jestem na rencie oczywiscie nie stałej tylko staje co rok lub dwa na komisje ciezko mi sie zyje nawet o pracy nie moge marzyc bo ja nie radze sobie w codziennosci w domu wiadomo pranie sprzatanie zakupy to mnie strasznie wykancza ból coraz silniejszy jak sie duzo ruszam pomocy moze ktos ma podobnie i znalazl na ten problem rade