Witam
W skrócie opis mojego problemu: W marcu tego roku po krótkiej drzemce obudziłem się z bólem pod prawą pachą. Z dnia na dzień ból był coraz bardziej silniejszy. Dodam że wcześniej miałem problem z barkiem na tej stronie (ograniczony ruch ręki przy sięganiu za plecy)Po szeregu badań typu rtg płuc, badanie krwi które nic nie pokazały dostałem skierowanie na usg węzłów chłonnych. Okazało się że mam powiększone węzły jeden z nich 38mm(pod pachą normalnie miałem gulę z węzłów chłonnych) pani radiolog stwierdziła że to może być od grywanie . Od rodzinnego lekarza dostałem skierowanie do poradni onkologicznej aby wykluczyć pewne choroby. Zrobili mi biopsje węzła niby wszystko z nim ok badania krwi ok. Między czasie skierowanie do Lekarza chorób zakaźnych. Zrobione badania na boreliozę, cytomegalia, hiv, toxoplazmoza. Borelioza wyszła dodatnia ale po 2 badaniu wyszło że 1 wynik był zafałszowany. Cytomegalia wyszła 1,00 S/CO od 1 jest jako dodatni. Pani doktor powiedział że to może świadczyć o przebytej chorobie w przeszłości. Podsumowując choroby zakaźne wykluczone jak i również onkologiczne. Dostałem propozycje konsultacji reumatologa. Między czasie węzły troszkę się zmniejszyły. Reumatolog zlecił badanie ULAB27, ANA 2. Jest końcówka lipca bóle pod pachą powróciły (od tygodnia), dodatkowo czuje w jak promieniuje mi do różnych części ręki , drętwieje, piecze trochę w różnych miejscach. Pracuje fizycznie jako listonosz.
Ogólnie nie wiem co robić i do jakiego lekarz się kierować aby znalazł przyczynę tej dolegliwości.
Proszę o ewentualną pomoc, podpowiedz gdzie szukać pomocy.