Reklama:

Powazne problemy z pamiecia i rozumieniem ze sluchu (4)

Forum: Pamięć i koncentracja

gość
12-11-2014, 17:38:44

Witam wszystkich.
To moja pierwsza wizyta tutaj. Postanowilem w koncu zasiegnac porady, najpierw tutaj. Otoz od jakiegos czasu mam powazne problemy z pamiecia oraz z uczeniem sie. Niekiedy nie potrafie sobie przypomniec tytulu filmu ktory ogladalem wczoraj tudziez aktora nie wspominajac juz o imionach nowo poznanych osob. Niekiedy potrzebuje troche czasu aby przyswoic imiona. Codziennie dojezdzam do pracy i jade autostrada. Mimo to za kazym razem musze pomyslec ktory zjazd mam wybrac. Nie jest to wryte w moja pamiec po prostu. Ciezko jest mi nauczyc sie czegos nowego dlatego szybko rezygnuje, nie potrafie sie tez skupic. Tak samo z twarzami. Zawsze mialem fotograficzna pamiec. Natomiast ostatnimi czasy zdazylo mi sie nie raz zastanawiac czy dana osoba jest dana osoba, raz przywitalem sie z kims kto nie byl osoba za ktora ja uwazalem. Druga sprawa to rozumienie co kto do mnie mowi. Mieszkam i pracuje w USA. Z jezykiem nie mialem wiekszych problemow. Rozumiem praktycznie wszystko co czytam. Natomiast jesli chodzi o sluch to bardzo czesto slysze zlepiony belkot bez ladu i skladu, rzadko kiedy nie prosze o powtorzenie co kto do mnie mowi. Podczas mowienia tez zdazy mi sie belkotac, nie potrafie znalezc odpowiednich slow.. Dodam tylko ze podobnie mialem z jezykiem polskim, nie zawsze slyszalem co ktos powiedzial dokladnie. Kiedys znalem na pamiec wiekszosc numerow w moim telefonie, teraz mam problem z zapamiataniem jednego. Od razu prosze o zaniehanie diagnozy w stylu przemeczenie itd. Cos blokuje moja pamiec i ja to czuje, jakby klapka nie potrafila sie otworzyc, moze to dziwne wiem, ale takie mam uczucie. Na razie tyle, mam nadzieje ze ktos mi odpowie.
Dodam tylko ze mam chyba ze dwie srebrne plomby z dawnych czasow. NIestety test na metale ciezkie tutaj kosztuje fortune.
Dziekuje i pozdrawiam.
Kuba
gość
22-11-2014, 17:55:03

witaj nie wiem ile masz lat ale doradzam ci zrobienie od razu zrobienie badań spect mózgu kosztuje prywatnie około 500 zł i udanie się do dobrego neurologa prywatnie który pracuje w szpitalu aby cię mógł położyć na oddziale i radzę tego nie odwlekać jeśli chcesz porozmawiać to podaję meila dzialka61@o2.pl pozdrawiam gosia
gość
09-01-2016, 10:58:20

Witam, mam pytanie, mąż rano biegał ok 10 km, wczoraj wypił tochę alkoholu i gdy wrócił zapomniał wczorajszego popołudnia zapomniał, że jedziemy za tydzień na wyjazd. Co chwię pytał ile wypił i czy dzisiaj czy jutro idziemy do znajomych. Nie może sobie poukładać wszystkiego. Zdarzyło się to pierwszy raz ale jestem bardzo zaniepokojona i prosze o rade co dalej robić ? Jaka może być przyczyna takich objawów ?
gość
17-04-2016, 12:11:42

Witam serdecznie, posiadam krople do nosa Semax 0,1% lub 1%. Jest to obecnie najlepszy lek ( bez chemii -peptydowy) do leczenia skutków udaru mózgu jak i profilaktyki ( poprawia pamięć , koncentrację, zapamiętywanie, poprawia wzrok, usprawnia pracę mózgu itd), jest produkowany i dostępny tylko w Rosji. Opis produktu: www.semax.ru 693964327. Zainteresowanych proszę o kontakt.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Rehabilitacja Bielsko
Kiedy przygotowujesz się do Rehabilitacja Bielsko, możesz zrobić kilka rzeczy, aby zapewnić sobie pozytywne wrażenia . Najpierw zadawaj pytania, zanim wybierzesz fizjoterapeutę. Niektórzy fizjoterapeuci są specjalistami klinicznymi; znalezienie kogoś, kto specjalizuje się w leczeniu konkretnego problemu, może pomóc. Twój fizjoterapeuta powinien współpracować z Tobą, aby ustalić konkretne cele, więc bądź przygotowany, aby powiedzieć swojemu fizjoterapeucie dokładnie, co chcesz osiągnąć podczas terapii. https://fizjomed.pro/bielsko-biala
Odkryj moc rehabilitacji neurologicznej: Odzyskaj niezależność i jakość życia!
Czy jesteś gotowy na uwolnienie niesamowitego potencjału rehabilitacji neurologicznej? Ta przełomowa terapia może całkowicie odmienić Twoje życie, pozwalając Ci odzyskać niezależność i jakość życia. Niezależnie od tego, czy doświadczyłeś udaru, urazowego uszkodzenia mózgu, czy jakiegokolwiek innego schorzenia neurologicznego, rehabilitacja neurologiczna może pomóc Ci przezwyciężyć stojące przed Tobą wyzwania. Z zespołem oddanych profesjonalistów u boku, wyruszysz w spersonalizowaną podróż w kierunku powrotu do zdrowia. Dzięki połączeniu ukierunkowanych ćwiczeń, innowacyjnych technologii i specjalistycznych zabiegów, rehabilitacja neurologiczna pozwoli ci odzyskać kontrolę nad swoim ciałem i umysłem. Nie pozwól, by Twój stan dłużej Cię definiował. Wykorzystaj moc rehabilitacji neurologicznej i odzyskaj niezależność już dziś! https://fizjomed.pro/rehabilitacja-neurologiczna
gość
Złamanie palucha
Witam, jestem 2 dni po operacji złamanego palucha, założono druty. Czy mogę już zacząć chodzić w bucie odciążającym bez lęku? Bo jednak jest nacisk trochę, nie da się do końca tego uniknąć..
gość
kup prawdziwy polski paszport
Buy Original Latvian Passport Online Buy Polish Passport Buy real Austrian ID card online Buy Real Portuguese ID card Online Buy real Spanish ID card Online Buy Real Spanish Passport Buy Real Turkish Drivers license online Buy Real UK passport online Buy registered Italian drivers license Buy registered Italian drivers license Buy Romanian drivers license Online Buy Serbian drivers license 2023 Buy Spanish drivers license online Buy Swedish drivers license registered in Transportstyrelsen Buy Switzerland drivers license 2023
Reklama: