Reklama:

pourazowe mrowienie policzka (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-10-2014, 10:15:10

Witam.
Pod koniec kwietnia upadłam na betonową podłogę na lewy policzek. Od razu pojechałam do szpitala, bo ból był ogromny i miałam wrażenie, że mam połamaną szczękę. Na szczęście rtg twarzoczaszki i pantomogram pokazały, że wszystko ok. Miałam ogromnego siniak pod okiem i opuchliznę, które stopniowo schodziły przez 3 tygodnie. Udałam się też do chirurga szczękowego, bo miałam wrażenie, że zęby po lewej stronie mają zamiar mi wypaść, gdyż dziąsło było bardzo obrzmiałe. Powiedział, że jest wszystko w porządku, że to bardzo ukrwione miejsce i takie uczucie może mijać nawet do pół roku. Zalecił łykanie wit B complex. Gdy po ok. 2 miesiącach uczucie mrowienia w policzku i nabrzmiałej wargi nie mijało, udałam się do lekarza rodzinnego. Chciałam wiedzieć czy coś z tym jeszcze można zrobić. Powiedział prawie to samo co chirurg szczękowy, tylko odnośnie twarzy. Żeby czekać, bo nerwy muszą się zregenerować itd. Dodam, że cały czas mogę ruszać twarzą i nie mam żadnych zaburzeń smakowych. To mrowienie nadal nie mijało, więc poszłam wreszcie do rehabilitanta. Zlecił lasery i pole magnetyczne, co powinno pomóc w regeneracji nerwów. Przepisał również amizepin. Ale jestem już po rehabilitacji i lek stosuję ok 3 tygodni i nadal nie widzę poprawy. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek do mojego? Czy to mrowienie minie? Czy jest sens faszerować się tym lekiem, który i tak głównie przepisywany jest w nerwicach i padaczkach?
Będę wdzięczna z każdą odpowiedź.
gość
25-06-2015, 08:05:00

miałem podobny wypadek i mi nie przeszło przez rok.mam nadal drętwy policzek i od czasu do czasu drga.mam uszkodzony nerw
gość
26-06-2015, 08:39:30

ja mam to samo po uderzenia. Już 2 tygodnie i nie mija. Lekarz kazał czekać bo być może nerwy się zregenerują jestem przerażona bo to mrowienie jest bardzo nieprzyjemne a połowa górnej wargi mnie parzy jak bym przyłożyła pokrzywę
gość
03-09-2022, 07:59:53

Mam to samo. Zostałam kopnięta przez zwierzę w lewy policzek. Po tygodniu opuchlizna zeszła, jest jeszcze siniak pod okiem. Ale częsc górnej wargi jest jakby dretwa, jest mrowienie jak po pokrzywie. Kość nad górnymi zębami też jakby obca.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: