Reklama:

Potrzebuję pomocy!!! (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
25-10-2011, 14:39:07

Witam.
Może ktoś mi pomoże.
Moja siostra ma 28 lat. 15miesięcy temu urodziła córeczkę. We wczesnym dzieciństwie miała drgawki gorączkowe a będąc nastolatką zachorowała na epilepsję. Od wielu lat nie miała żadnego napadu. Żyła spokojnie. Aż do dziś.
Około godziny 6tej przygotowując się do pracy poczuła się słabo. Była w domu tylko z córeczką która spała.
Malując się w łazience upadła na podłogę, prawa ręka zaczęła jej drętwieć. Udał jej się wyjąć telefon i połączyć z ostatnio wybieranym numerem (był to tata). W trakcie połączenia nie mówiła już spójnie tylko majaczyła.
Po chwili tata był już przy niej, zadzwonił po karetkę i czekał z siostrą. Przez ten czas nie mogła się ruszyć ani nic powiedzieć. W szpitalu zrobili jej tomografię ale nic nie wykazała. O tyle dobrze, że nie wykryto żadnego guza. niestety lekarze nie mają pojęcia co jej jest.
Zostaje w szpitalu na obserwacji.
Jest ciągle ospała ale drętwienie ustąpiło.
Niestety więcej informacji nie mam ale może ktoś mógłby coś zasugerować. Coś na co warto byłoby zwrócić uwagę.
gość
25-10-2011, 16:04:06

Nicosiu, siostra znajduje sie w dobrych rekach fachowcow lekarzy, badz dobrej mysli. Uwazam , ze zrobia jeszcze rezonans magnetyczny i inne badania , specjalisci zrobia wszystko aby siostra wrocila do zdrowia.
Chce polecic Tobie watek Epilepsja na Padaczce tutaj na forum neurologicznym , tam jest Maja 259, ona jest bardzo kompetentna osoba ma taka sama chorobe jak Twoja siostra , udzieli Tobie duzo informacji i wskazowek.Prosilam ja o kontakt z Toba, a Ty jak mozesz to przenies sie tam na padaczke ze swoim postem. Pozdrawiam Jagoda
gość
26-10-2011, 15:34:22

Nicosiu , jakie masz wiadomosci o Twojej siostrze, niepokoje sie , , prosilam , zebys swoj post przeniosla na padaczke , Maja 258 napewno odezwie sie widocznie chwilowo sama jest w niedyspozycji. Nie jestem pewna , ale warto byloby porozmawiac z chora osoba na Epilepsje , czy siostra nadal bierze leki , to co jej wydarzylo sie napewno nie ma wspolnego zwiazku z epilepsja , ale dobrze pogadac z kims zorientowanym, Marco czyta codziennie posty , on tez odpowie na pytanie , co on radzi w zwiazku z zachorowaniem Twojej siostry. Szczescie w nieszczesciu , ze znajduje sie w szpitalu pod opieka lekarska. Trzymaj sie i przenies sie na Epilepsje. Pozdrowienia Jagoda
Komentatorka
28-10-2011, 19:15:54

Dziekuję Jagódko, że poleciłaś mnie, choć też jeszcze całej choroby nie poznałam ale owszem bardzo chętnie podzielę sie swoimi przeżyciami i spróbuje pomóc każdemu kto tylko będzie chciał i oczywiście w miarę moich możliwości.
Staram się zaglądać czesto na forum ale ostatnio troszkę mi nie pasowało.
Jak koleżanka wspominała zapraszam na forum -padaczka
Komentatorka
28-10-2011, 20:13:43

Nicosiu, sama nie wiem co ci powiedzieć, skoro lekarze też wzruszają ramionami. Wydaje mi się również, że to drętwienie nie jest oznaką padaczki ale upadek na ziemię.... może być, gdyż sama miałam takie zwiastuny.
Czy siostra zauważyła coś ostatnio, coś niepojącego w swoim organizmie
Pytaj o co chcesz a postaram sie pomóc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: