Mam 37l od lipca 2007 r zaczęły się moje problemy z kregosłupem wcześniej tez były bóle ale nie takie teraz nie moge spac bo drętwieje w nocy nie moge obrucic się na bok jak spie jak sie budze jestem spowolniona obolała jak się już rozruszam to jest ok podczas długiego siedzenia drentwieja mnie nogi i odczuwam ból w udach byłam juz u dwóch neurologów neurochirurga i reumatologa dostałam wiele skierowań na badania sporo leków zastrzyków od sierpnia mam zwolnienie miałam rehabilitacje zabiegi solux laser masaż podwodny byłam wycieńczona po nich gorzej sie czułam mam przeswietlenia kazdej cześci kręgosłupa w szyjnej zniesione wygięcie fizjologiczne zaczatki osteofitów w klatce piersiowej lekka skolioza oraz sklerotyzacja w cześci lędżwiowej dyskretne zmiany zwyrodnieniowo zniekształcające stawów międzykręgowych i zaznaczone uwypuklenia krążków między kręgowych zaś w rtg stawów biodrowo-krzyżowych masywna sklerotyzacja podchrząstkowa w obu stawach szpary stawowe zachowane z dyskretną nierównościa brzegów badanie krwi CRP ujemny ob 5 reumatolog zlecił lek SULFASALAZIN EN ale żaden z lekarzy nic konkretnie nie powiedzial czy to bedzie postepowac jak zapobiegac aby nie pogorszyc stanu kregosłupa pracuje z uposledzonymi dziecmi wiec dzwigam je mam prace z wymuszona pozycja ciala moze znajdzie sie tu jakas mila osoba ktora mi to wyjasni bo bole jak byly sa nieraz mocne przy zmiznach pogody nieraz nie odczuwam nic reumatolog wykluczyl reumatoidalne zapalenie stawow .z góry dziekuje