Reklama:

potrzebuje info (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-10-2013, 17:49:25

hej.. mam tez taki problem moj tata jest wlasnie w szpitalu ma tez udar mózgu i paraliż lewej strony.. czy ktos by mogl mi pomoc na powiedziec jakie cwiczenia moge robic w domu itp.,. albo osrodek dla takich osob najlepiej na dolnym slasku.. prosze jak najszybsza odp ..
Forumowiczka
25-10-2013, 20:54:19

Gość 2013-10-25 19:49:25 hej.. mam tez taki problem moj tata jest wlasnie w szpitalu ma tez udar mózgu i paraliż lewej strony.. czy ktos by mogl mi pomoc na powiedziec jakie cwiczenia moge robic w domu itp.,. albo osrodek dla takich osob najlepiej na dolnym slasku.. prosze jak najszybsza odp ..
witam ! kiedy był udar mózgu ,bo w tym przypadku liczy się czas , mimo ,ze rehabilitacja jest bardzo długa ,to powinna ona byc rozpoczeta praktycznie po 2 dniach, czy juz wypisuja z neurologi? nalezy sie starc o oddział rehabilitacyjny ,najlepiej z oddziału na oddział ,pózniej osrodek rehabilitacyjny na dolnym sląsku bardzo dobry jes Korfantowie. Kochcice a na górnym "Repty" w Tarnowskich Górach. Uwazam ,Ze "repty" są najlepsze w całej Polsce. Nie radzę rehabilitowac samemu w domu bez zadnego przygotowania, mozna wyrzadzić choremu bardzo duza krzywde. Odsyłam jednoczesnie do watków , udar mózgu ,śpiączka i po spiączce.Jest tam bardzo duzo cennych informacji od osób opiekujacych sie chorymi z chorobami mózgu. Jezeli jeszce moge pomóc ,to prosze pytać ,chetnie odpowiem .Ja walcze o męza już piaty rok ,duzo udało nam sie osiagnac ,ale jeszcze długa droga przed nami. Pozdrawiam
gość
31-10-2013, 19:51:38

to sie cieszę że twojemo mężowi sie udało.. Ale mojemu tacie nie nic lekarze nie pomogli mojemu tacie nic i to nazywa sie szpital ?;/
Forumowiczka
31-10-2013, 22:30:50

Gość 2013-10-31 20:51:38 to sie cieszę że twojemo mężowi sie udało.. Ale mojemu tacie nie nic lekarze nie pomogli mojemu tacie nic i to nazywa sie szpital ?;/
Witam ,to nie tak ,ze mojemu męzowi się udało ,lekarze powiedzieli ,ze bedzie leżał jak roslina. To tylko moja wiara ,determinacja i walka sprawiło ,ze jest lepiej ,pomimo bardzo złych prognoz lekarskich. Niestety to jest nasza rzeczywistość , jak samemu sie nie wywalczy ,to słuzba zdrowia nie podpowie ,nie doradzi.
Nalezy więc walczyc i wierzyc ,że się uda.
Zyczę powodzenia i wytrwałości ,bo leczenie chorób mózgu jest bardzo długotrwałe,trwa latami.
Pozdrawiam.
gość
02-11-2013, 15:54:10

my wszystko właśnie robiliśmy modliliśmy sie chodziliśmy do lekarzy wszystko ale oni nic nie zrobili .. A teraz mojego taty nie ma wśród nas ;(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: