Reklama:

pomocy zamiana Depakiny na Tegretol (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-05-2017, 15:14:23

Dostałam recepty i wykaz jak zmienic lek Depakine Chronosfere 500 na Tegretol 200
Nie mogę się rozszyfrowac
?
może ktos zamieniał leki i pomoże ???
gość
24-05-2017, 22:58:09

Ogólnie chodzi o to by stopniowo zmniejszac dawki Depakine, a stopniowo zwiekszac Tegretol
Schemat Zależy od Twoich dawek i pilnosci potrzeby zamiany. Zadzwon do Lekarza
gość
28-05-2017, 21:38:35

Witam.Nawiązując do pierwszego postu to moim zdaniem powinnaś dostać od lekarza jak wprowadzić i wycofać leki.Chodzi mi oto do jakiej dawki masz zacząć wycofać Depakine,a kiedy masz zacząć wprowadzać Tegretol.Mam też dla ciebie jedną uwagę dotycząca Tegretolu.Jeżeli przyjmujesz jeszcze jakieś inne leki,to przeczytaj na ulotce Tegretolu czy możesz je przyjmować razem z Tegretolem.Bo nie wszystkie leki można przyjmować z Tegretolem.Szukaj wpisu jakie leki można przyjmowac z Tegretolem.Jak nie znajdziesz to poszukai informacji w internecie.Moge ci powiedzieć że napewno lamitrinu nie można przyjmować z Tegretolem.Wiedz też że Tegretol to jest lek bardzo stary i wchodzi w interakcje z innymi lekami,tzn.że Tegretol obniża działanie innych leków o polowe.Powinien być już dawno wycofany z obiegu.Mam nadzieję że ci trochę pomogłem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: