Reklama:

Półpasiec oczny (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
28-08-2018, 07:10:38

Szanowni Państwo,
Od czterech dni moja żona toczy ciężką walkę z półpaściem, który ulokował się na lewej półkuli głowy oraz w rejonie lewego oka. Żona w zasadzie nie wstaje z łóżka i zmaga się z potwornym bólem głowy. Wiem, że walka z wirusem półpaśca jeszcze potrwa, wiem, że bóle mogą się utrzymywać miesiącami a nawet latami. Natomiast najbardziej przerażają mnie powikłania o których czytam w sieci jak np. udar mózgu. Może on wystąpić nawet 2 miesiące o zarażenia.
Bardzo proszę o informację czy badania takie jak tomografia komputerowa czy rezonans magnetyczny mogą być pomocne przy ocenie stanu chorego po przebytym półpaściu? Jeśli tak to kiedy należałoby je wykonać? Proszę o jakiekolwiek rady jak postępować by zminimalizować ryzyko ewentualnych powikłań jeśli chodzi o mózg.
Żona ma 39 lat, a ja bardzo się boję :(
Michał
gość
28-08-2018, 13:23:46

Szukaj neurochirurga i to szybko
Jeśli masz możliwość nie tomograf a rezonans i to jak możecie zróbcie zanim będzie wizyta bo już będziecie mieć cała dokumentacje i nie będziecie musieli 2razy iść do neurochirurga jeśli mieszkasz w pobliżu Bydgoszczy to do furtaka i jak pisałeś to nie żarty nie czekajcie dnia duzej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: