Witam !
Mam 26 lat choruje od roku na polineuropatie nigdy przedtem nie chorowałem na żadną chorobę przewlekłą.
Zaczęło się od osłabienia stopy lewej i mrowienia palców rąk zwłaszcza palców 4-5 . Analizy laboratoryjne byly w normie tylko w płynie mózgowo rdzeniowym było podwyższone białko 60.0 mg/dll .Wykluczono Bolerioze.
Skierowano mnie na badanie EMG gdzie stwierdzono Mononeuropatie mnogą ruchową demielinizacyjna z prawdopodobnymi wtórnymi zajeciami włókien czuciowych czterokonczynowych .Po dwóch miesiącach znowu skierowano mnie na badanie płynu rdzeniowo-mózgowego i stwierdzono że białko cały czas się podnosi 502.0mgl .Wynik Rezonansu magnetycznego byl prawidłowy Następnie miałem powtórzone badanie EMG gdzie stwierdzono polineuropatie z blokami przewodzenia szczególnie obu nerwów łokciowych na poziomie łokcia oraz nerwu strzałkowego lewego ze zniesieniem potencjałów czuciowych w wymienionych nerwach ;obnizenie potencjałów czuciowych w pozostałych badanych nerwach . Następnie pobrano powtórnie po upływie ok 3 miesięcy płyn mózgowo -rdzeniowy gdzie okazało sie ze białko doszło do 640mg/l Inne wyniki były w normie .Zastosowano leczenie: podano mi Sandoglobulin . Po 2 miesiącach poddałem sie następnemu badaniu EMG gdzie wykazało dalszą progresje deficytu ruchowo- czuciowego w nerwach łokciowych blok przewodzenia na poziomie łokcia z zajeciem wiekszości włókien ruchowych oraz ok.30 % włókien czuciowych w tym nerwie . Ponadto blok przewodzenia na poziomie nadgarstka w nerwie posrodkowym i cechy neuropatii czuciowej nerwu promieniowego prawego z zajeciem okolo. 35% włókien w tym nerwie . Dodam że poruszam się o wlasnych silach . Czy ktos z Was spotkał sie z takim przypadkiem ? Lekarze nie mogą stwierdzić z skąd taka ilość białka!!!!! i jak to zatrzymać .Podano mi również zastrzyki z grupy B jak rownież biore Thiogame 600 jak dotąd niema poprawy ! Co mam dalej zrobić ??