Reklama:

podwojne widzenie (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-03-2007, 17:30:00

Witam :) mam ten sam problem co wy:) tzn od 3 miesiecy widze podwojnie i mialem wszelkie mozliwe badania(rezonans itd) i zaden lekarz nie potrafi stwierdzic co mi jest. Jesli ktos zna jakas diagnoze na to niech pisze jasiu19@o2.pl gg 3054319 pozdrawiam
gość
11-04-2007, 19:27:00

Witam podwójne widzenie męczy mnie od 1/2 roku. Jako małe dziecko miałam lekkiego zeza z którego zostałam wyleczona. Pod wpływem stresu znów się ujawnił, chociaż dla laika wada ta nie jest widoczna. Niestety mam problemy z widzeniem i skupieniem się na 1 punkcie, dlatego musiałam zrezygnować z oferowanej mi pracy w telewizji;/ Stres wpływa na mięśnie oka dlatego polecam konsultację u okulisty. Pozdrawiam serdecznie
Początkująca
12-04-2007, 09:55:00

Witam,
od maja 2006 mam problemy z podwójnym widzeniem. Z czasem do tych problemów doszły opadające powieki (raz jedna raz dryga). Objawy te występują średnio co 2 miesiące i przechodzą same( w zależności od nasilenia od miesiąca do kilku dni, po odpoczynku). W maju zeszłego roku zostałam przyjęta to szpitala z porażeniem międzyjądrowym gałek ocznych i mimo, iż w badaniu MRI aparatem wysopopolowym nic specjalnego nie wyszło (zmiany naczyniowe w prawym konarze mózgu) lekarze wysunęli podejrzenie o SM. W lutym tego roku przyjęto mnie do tego samego szpitala z podejrzeniem o miastenię. Wszystkie badania stymulacyjne wyszły prawidłowo, TK klatki piersiowej i nakłuwanie pojedynczych włókien-prawidłowe. Okulistyczne jest wszystko w porządku. Obecnie znowu borykam się z podwójnym widzeniem i opadniętą lewą powieką. Szukam dobrego neurologa w Warszawie na konsultację (proszę o namiary jeżeli znacie neurologów godnych polecenia).
Zastanawiam się też nad psychoterapią. Ale nie wiem czy jest sens?
Pozdrawiam
gość
16-04-2007, 12:36:00

spotkałam sie z tym samym problemem - zalecenie lekarz wycie cie grasiczki( grasicy), po wielu trudach i badaniach
gość
16-04-2007, 12:38:00

jhjhj

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: