Cześć! Mam taki problem ze od roku widzę podwójnie byłam u okulisty ( wtedy tez miałam bóle za okiem) stwierdził ze wszystko jest okej oprócz małej wady krótkowzroczność 0,5 zrobił badania i do jednego badania (bodajże na ubytki w polu widzenia) powiedział ze jakby coś było nie tak w mózgu to by tutaj wyszły nie prawidłowości, nie kazał iść do naurologa ani nic byłam tez potem u rodzinnego zrobione badania krwi OB i wszystko było okej moje podwójne widzenie nie jest na wszystkich przedmiotach szczególnie kontrastujące np. Napisy filmu białe na czarnym tle, im bardziej jestem zmęczona tym jest gorzej, zasłaniając oko nic się nie zmienia, przybliżając Się do obiektu jest lepiej, nie mam bólów głowy, czasami ale to jak jestem chora mam problemy z zatokami. Plus jestem niesamowita panikara dosłownie. Oo tez jak zmruże oczy jest lepiej. Najbardziej mnie interesuje tylko to ze to występuje właśnie tylko na przedmiotach jasnych jakieś napisy kubek itp zastanawiam się, może ktoś miał coś podobnego nie wiem czy znowu udać się z tym do rodzinnego czy co robić i przede wszytskim czy się martwić panikuje niesamowicie.