Witam czytając forum, wasze podwójne widzenie okazuje się gdy oboma oczami patrzycie na świat w moim przypadku podwójne widzenie objawia się tylko w jednym prawym oku nie zależnie czy zamknę czy otworzę lewe oko lewym okiem widzę normalnie.
Gdy jest dużo światła widzę tym jednym okiem normalnie natomiast gdy nadejdzie zmrok i gdy dany przedmiot bardzo kontrastuje z tłem np latarnie na drodze od każdej odchodzi w tym samym kierunku taka smuga na której końcu widzę drugą żarówkę latarni sama latarnia zostaje na swoim miejscy im się zbliżam do latarni tym ta odległość maleje jak oddalam wzrasta.
Kolejny przykład gdy są napisy w filmie na czarnym tle widzę tylko te napisy podwójnie a cały film widzę w lekkiej poświacie tak ok 5 cm przesunięty w lewą dolną stronę po skosie.
Czy ktoś miał taki problem dodam w sumie najważniejsza rzecz miałem wypadek na rowerze i uderzyłem głową w ulicę dokładnie uderzyłem zębem jedynka i złamałem ją w połowie od tego momentu zauwazyłem takie objawy lekarze okuliści nie wiedza czy to jest tego przyczyną ani wo gule jaka to przyczyna.