Reklama:

podejrzenie tętniaka tk z kontrastem (5)

Forum: Udary i tętniaki

Początkujący
27-09-2018, 14:02:10

Witam mam 28lat niedawno na tk z kontrastem wykryto coś niepokojącego na opisie mam podejrzenie tętniaka 6mm, moja Pani neurolog powiedziała że trzeba wykonać dokładniejsze badanie chyba się nazywa angio początek dalej nie pamiętam twierdząc że czasami są błedy obrazie i nie wiem czy tak mówiła żeby mnie pocieszyć czy tak rzeczywiście jest bo jak czytam na forum to tk z kontrastem powinno wykryć takiego tętniaka czy ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat.?
gość
27-09-2018, 14:18:48

Najlepsze jest nr i tak już nie rób
Jeśli chcesz się szybciej dowiedzieć to umawiaj się na nr mózgowia i to już.jesli to będzie tętniak to nie zwlekaj idź na embolizacje.pewnie chcesz wiedzieć na czym polega-od żyły pachwinowej(nie pod pachą)wkuwają się i kamerka jadą do mózgu nic nie czujesz do czasu aż nie dotrą do tętniaka i tam go zamkną tam jest ból palący ale uwiesz to trwa chwile.lezysz po tym 24h bo masz ogromny dren przy nodze by żyła główna się zagoiła nie można się ruszać.Z takim czymś jeśli to tętniak nie czekaj musisz być zdrowa a pęknięcie może cie okaleczyć luz umrzesz wiec działaj i pamiętaj nie ty jedna poznasz wspaniałych ludzi i zobaczysz ze życie jest warte tego by ze zdrowiem nie igrac
gość
27-09-2018, 14:20:05

Przepraszam rezonans magnetyczny nie wiem dlaczego nr mi wyskoczyło chciałam MR
Początkujący
27-09-2018, 14:46:16

Ale jest szansa że to jest jakaś pomyłka?Jestem facetem sorki nie napisałem na badanie jestem umówiony 8listopada dopiero wolne terminy chyba dostane nerwicy przez ten czas ale może jedna to fałszywy wynik.
gość
29-09-2018, 15:09:40

Witam, mam nieciekawa sytuację. Mam 23 lata i zdiagnozowano u mnie tetniaka 2mm. Lekarze mówią, że embolizacja jak najbardziej wchodzi w grę ale jest jeden minus. Po embolizacji będę musiała brać leki na krzepliwosc krwi co uniemożliwia mi zajście w ciążę (podkresle, że ciąża jest w tym momencie bardzo ważnym elementem). Czy któraś z Pań zaszła w ciążę z tetniakiem? Czy jest możliwa taka opcja? Lekarze mówili, że ciąża była by rozwiązana cesarskim cieciem.
R.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: