Reklama:

po wizycie u operatora (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
08-03-2014, 12:45:00

witam wszyscy piszecie że 6 -8 miesięcy po operacji szyjki i do pracy ,mój operator faktycznie jest jednym z najlepszych operatorów naszych przypadków do tego jest ożenikiem ZUS ,stwierdził iż jeszcze miesiąc na zwolnieniu i mogę iśc do pracy czyli 2 misiącce po operacji w miedzy czasie mam iść do fizykoterapełty -dał mi namiary na gościa od szyjek i lędźwi po operacjach ,i powiedział iz oni nie chca ze mnie zdierać kasy ,ze wystarczy mi dobry fizykoterapełta i na poczatek 2 wizyty w miesiącu oraz przestrzeganie wszystkich zaleceń terapełty + ćwiczenia w domu potem jak bedzie bolec to 1 w miesiącu aby ponastawiał kręgi ,dalsze zwolnienie jak chcę to lekarz 1 kontaktu powinien mi wypisac dał mi to na piśmie ,dodaje iz cieszy mnie prognoza doktora a jak będzie to się okarze na razie jest ok ręka działa noga równierz życzę wszystkim zdrowia
Początkujący
09-03-2014, 08:26:23

Kwestia zwolnienia jest indywidualna. Moj lekarz dał 3 miesiące i powiedział zobaczymy co dalej (po tym okresie zalecone rtg). Ale fakt. Po dwóch miesiącach ćwiczę szyję sam (po wizycie u fizjoterapeuty).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: