Reklama:

po operacji kręgosłupa szyjnego (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
29-12-2013, 12:44:01

Witam,
Po długich za i przeciw i rehabilitacji kręgosłupa szyjnego przez około 2 lata myślę, że wyczerpałam wszelkie dostępne metody, techniki i środki zdecydowałam się na zabieg.W dniu 12.12.br. został on przeprowadzony cytuję dyscetktomia C5/C6 i C6/C7 z dostepu przedniego, stabilizacja przestrzenna cage Cornerstone PEEK Medtronic, prze około 2 tygodnie po operacji czułam się "dobrze" typowe dolegliwości pooperacyjne - potylica, barki, gardło,ale to już przeszłość bo od 3 dni doszły nowe czyli - ból rąk szczególnie w nocy, drętwienie połowy twarzy łącznie z okiem, bóle głowy - nie wiem czy to jest normalne po zabiegu. Proszę o odpowiedź oby rozwiać moje kłębiące się myśli czy aby ten zabieg nie był niepotrzebnie robiony. Pozdrawiam
Basia:-
Wtajemniczona
06-01-2014, 07:55:39

barabara, przenieś się do wątku
"dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja" znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania, jest tam nas dużo, wątek ma już 1500 stron z okładem i są tam osoby przed operacją ze swoimi obawami i stachem oraz olbrzymie grono osób po, wszyscy dzielimy się swoimi przeżyciami, łatwiej jest zrozumiec co i jak, czego nie wolno robić i kiedy konsultować się z operatorem, swoją drogą ja na twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza któy cię operował i powiedziała co ci jest, jesteś świeżynka, ale moze będzie chciał cię zobaczyć, ja 3 tygodnie po jechałam do swojego lekarza
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Niepęknięte mnogie tętniaki (2)
Witajcie, chcę się podzielić swoją historią.Mam 41 lat. Przypadkiem w sierpniu dowiedziałam się że mam niepęknięte mnogie tętniaki (2) w podziale prawej tętnicy mózgu (8mm i 4mm) na przeciw siebie. Nie miałam żadnych objawów, prowadziłam bardzo aktywny tryb zycia( snowboard, rower, trekking, jazda motocyklem! Jestem mamą 2 nastolatków, aktyna zawodowo. Wszystko działo się bardzo szybko. 11.09 miałam operację, kraniotomia mini-pterionalna, tętniaki zaklipsowane. Operacja trwała 1h40 min, udała się bez komplikacji. Jestem wdzięczna lekarzowi i całemu personelowi neurochirurgii, wspaniali ludzie. Ja jestem już w domu i dochodzę do siebie. Pozdrawiam. Asia
gość
Zmiany atroficzne po stłuczeniu mózgu
Diagnoza po rezonansie magnetycznym : U podstawy lewego płata skroniowego zmiany atroficzne mózgu po przebytym stłuczeniu widoczne na obszarze około 1,5cm. Wniosek: ognisko stłuczenia mózgu w obrębie lewego płata skroniowego. Co to znaczy? Co dalej?
gość
mrowienie, wędrujące bóle rąk głównie od dłoni do łokci
Od ok. 3 lat pojawiło się uczucie mrowienia, wbijania szpilek w dłoniach i w rękach do okolic łokci, a czasem barku. Objawom tym towarzyszy bół, kótry tzw. wędrujący, raz mam wrażenie, że bolą mnie mnieśnie, innym razem stawy a następnie kości. Pojawia się w różnych miejscach. Objawy te nasilają się tzn. o ile wczesniej pojawiały się od czasu do czasu to teraz jest to stan stały. Trzymanie kubka w dłoniach, chwycenie klamki i inne codzienne czynności sprawiaja mi ból. Ma wrażenie tzw. niezdarnych rąk, przedmioty wypadają mi z dłoni,. Od niedawna podobne objawy pojawiły się w stopach i nogach. Początkowo myślałam, że to niedoleczona bolerioza ale wg lekarzy boolerioza jest wyleczona, szukałam pomocy u reumatologa ***czynnik reumatoidalny w normie) - brak podstaw do dalszej diagnostyki, u neurologa - gdzie rezonans kręgosłupa szyjnego i leżdziowego nie wykazał żadnych anomalii, kóre mogłyby powodać dolegliwości. Sama nie wiem, gdzie szukać pomocy, bowiem ja naprawdę cierpię z bólu. Od niedawna pojawiły sie bóle głowy o charakerze migrenowym. Ktoś ma pomysł, gdzie szukać pomocy, co to może być, aby móc łagdzić doelgliwości bólowe.
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
Reklama: