Reklama:

Po krwotoku podpajeczynkówkowym. (2)

Forum: Udary i tętniaki

gość
25-01-2017, 10:20:50

Witam,
Moja mama doznała krwotoku podpajęczynówkowego 10.10.16. Przedstawię skróconą wersję:
Po 3 tyg. w Niemczech chodząca z rolatorem, mówiąca, załatwiająca się, jedząca wróciła karetką do Polski do szpitala, rozwinęło się wodogłowie. Po paru dniach została przewieziona do innego szpitala na zabieg wszczepienia zastawki komorowo-otrzewnowej, tam była 2 tyg. i Było widać poprawę, zaczęła przy wsparciu chodzić mówić jeść. Została wypisana, umieściliśmy mamę w zakładzie prywatnym na 10 dni (potem miała już załatwiony pobyt na oddziale rehab. neurolog. i jest tam do dziś). W ośrodku się troszkę odwodniła i było zamieszanie z lekami, stann się pogorszył. Mama jest w na oddziale reh. OD 05.12. Od początku pobytu mało mówiła nie chodziła, jadła przy karmieniu, po 2 tyg. dostała zakażenia pęcherza stan się pogorszył, gdy już infekcja znikała dostała infekcji górnych dróg oddech. i znów stan gorszy. Sytuacja na dziś:
Do jutra antybiotyki infekcja znika, mama nie rusza się w ogóle tylko oczami, już nie śpi ciagle, delikatny kontakt, mocno się poci jak jesteśmy z nią (wydaję mi się, że to od emocji). Nie je (sonda od 3 tyg.) Nie mówi, od 3 dni próbuje mówić (słychać jęki, nie rusza ustami podczas prób mówienia).
Czy po wyleczeniu tych infekcji mama powróci do mówienia jedzenia itp.? (zaraz ją wypiszą bo mówią mi że to nie jest dom opieki tylko rehabilitacja i jak nie ma efektów to wypisują).
Co mogę zrobić aby to przyspieszyć, pomóc.?
Dziękuję za pomoc
Dodam, że jesteśmy z Bydgoszczy
Wtajemniczona
22-02-2017, 08:37:00

Spróbuj skonsultować z dobrym neurologiem, czy na obecny stan i pogorszenie mogły mieć wpływ podawane antybiotyki. Duży wpływ ma także psychika chorego.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
Reklama: