Reklama:

planuje ciaze (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-10-2006, 18:32:00

Od kilku miesiecy z moim mezem planujemy ciaze,choruje na tj zespol dandy-valkera-torbiel w tylniej lewej polkuli mozgu i wodoglowie.Zastanawiamy sie czy w takim przypadku jak moj ciaza jest mozliwa,czy nie nastapi wzrost cisnienia srodczaszkowego.Prosimy o porade,gdzie sie udac-do jakiego specjalisty,jakie badania wykonac najpierw,Istnieje prawdopodobienstwo iz mam uszkodze podwzgorze przy przysadce mozgowej,dostalam zalecenia od ginekologa by wykonac badania poziomu prolaktyny itd.Wiem jednak ze to nie wystarczy.Bardzo bym chciala by moje dziecko bylo zdrowe i by moje zycie w czasie ciazy nie bylo zagrozone.Prosze pomozcie !!
gość
01-10-2006, 23:14:00

nic nie wiem o tym zespole, ale najlepiej (tak na logikę) wybrac siedo neurologa, najlepiej w jakimś ośrodku naukowym, bo to zwiększa szanse, że miel do czynienia nie raz z takimi przypadkami (przepraszam za określenie)
i do dobrego ginekologa, takiego który będzie aktywnie współpracował z neurologiem. jeśli Pani ginekolog jeszcze nigdzie nie pokierował to może nalezy go zmienic?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: