Reklama:

pisk w uszach, zawroty głowy, pogorszenie wzroku (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
29-11-2023, 21:28:20

Mam bastępujące objawy czyli piski w uszach, lekkie zawroty głowy zdarzające się dość przypadkowo (mogę się schylać, siadać, wstawać, kucać i nic się nie dzieje) ale zakręcić mi się potrafi jak np siedzę i czytam. Leczyłem jeden ząb kanałowo parę lat temu i wyszło mi nawet ciągłeokołowierzchołkowe zapalenie ale nic mi nie dolega więc zęba nie rwałem (gryzę tą stroną a to szóstka, będzie mi bardzo przeszkadzał jej brak). Obecnie zaczęło sie pogorszenie wzroku i ciągłe uczucie szczypania i zmęczenia oczu. Na szczęście szumy uszne nie przeszkadzają mi spać, ale jestem całyc zas zestresowany, ze mi się pogorszy. A wszystko też zaczęło się lekkim bólem lewego oka, jak je lekko "dociskałem" to ból się nasilał, jednak to szyko samo pzreszło i już nie wróciło.
Rezonans bez kontrastu nie wykazął nic, nawet w kanałach słuchowych
rezonans z kontrastem podobnie. Angio CT naczyń mózgowych i Tętnic Szyjnych też czyste (Niewidoczne tętnice łączące tylne).
Badanie dopplerowskie tętnic szyjnych nie wykazało nic
Badanie endoskopowe zatok też nic
Laryngolodzy i neurolog nic nie stwierdzili, pzrepisali Betaserc ale po długotrwałym przyjmowaniu zacząłem się czuć gorzej i odstawiłem. Mam w rodzinie lekarzy i nastraszyli mnie też chorobą Meniera a to kończy się utratą słuchu więc dodatkowo jestem znerwivcowany tym. Co prawda żaden z lekarzy tego nie potwierdził, wszyscy mówią, że przy tej chorobie są bardzo silne zawroty, i raczej chorują na to kobiety. Trochę mnie to uspokoiło ale nie do końca, podejrzenia zostały. Badanie słuchu robione pół roku temu wykazało słuch niemal idealny ale Obecnie pisk w uszach od paru dni wyraźnie głośniejszy więc obecnie takie badanie mogłoby wypaść gorzej. Mam problemy z zaśnięciem przez ten pisk i nerwy z tym związane.
gość
29-11-2023, 21:34:56

Zapomniałem dodać, że w MR kręgosłupa i CT Tętnic szyjnych lekarze stwierdzili zniesienie lordozy szyjnej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: