Reklama:

pieczenie skóry na barkach i plecach i nie tylko (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-12-2021, 22:29:57

witam od tygodnia ma uporczywe pieczenie/palenie na ciele. Pierwsze było pieczenie na barkach w miejscu że tak określę jak się nosi plecak i i uchwyty znajdują się koło kości ramiennej to było to miejsce, potem pieczenie rozpłynęło się na lewa i prawa stronę karku i przeszło niżej miedzy łopatki teraz czuje to po bokach szyi. Dzisiaj pieczenie mam tez w okolicach pośladków i na nogach w okolicach piszczeli i lekki ból na dłoniach i przedramionach. Mogę prosić o jakoś poradę w tej sprawie... Dziękuję. mam 34 lata
gość
04-12-2021, 11:17:10

Mam pieczenie ciała od miesiąca zaczęło się nagle od swędzenia wyniki krwi ok wątroba nerki szukam i nic jak coś to napisz janek198119813@wp.pl
gość
04-12-2021, 12:38:35

a oprócz pieczenia jakieś inne objawy ???
gość
04-12-2021, 16:41:07

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-12-2021, 18:21:45

pieczenie/palenia to może być objaw Bartonelli - jest to bakteria ( choroba kociego pazura )
gość
17-12-2021, 20:01:03

Witam, mam podobne objawy, jednakze pojawiły się w ciąży i nasiliły zaraz po. Pieczenie i kłucie obejmuje całe ciało, nawet twarz i skórę głowy. Diagnostyka, czyli badanie EMG, nie potwierdziło uszkodzenia nerwów obwodowych. Poza tym drętwieją mi stawy skokowe po dłuższym siedzeniu oraz dłonie w nocy. Przyjmuje Pregabaline, która praktycznie zgasiła objawy kłucia i pieczenia. Objawy które opisujecie mogą wskazywać na polineuropatie. Mogą, ale nie muszą. Wizyta u neurologa. Ps.moj rezonans jest w porządku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: