Benzodiazepiny syndromy odstawieniowe
Witam - mam 43 lata -mając 19 lat został przepisany mi clonazepam -miałem padaczkę ,panikę i zaburzenia osobowości po odstawieniu ciężkich narkotykow - do 36 roku życia brałem te leki i przerwałem ich branie od 2018 roku brałem tylko Valium -od lat już nie byłem pod żadną opieką lekarską mój organizm ostatnio zaczął bardzo źle się zachowywać -dostałem ciężkiej depresji i rozregulowania totalnego więc odstawiłem po krótkim tapperingu także Valium w tej chwili jestem totalnie bez leków od 3,5 miesiąca -
Pierwszy miesiąc nie spałem i ciężko powiedzieć jakie miałem syndromy odstawieniowe -depresja ,brak snu , nerwica ale to pojawiło się wcześniej przed odstawieniem .
W tej chwili czuję że moje ciało zachowuje się jak bym miał 3 lata -czuję pełno sensacji w ciele - nie trzymanie moczu tzn nie całkowite ale wszystkie sensacje i uczucia łącznie z mentalnymi emocjami wydaje się być amplifikowane razy 3 przynajmniej jest to nie do zniesienia -mam nad tym kontrolę ale poprzez tą kontrolę czuję ból - i dyskomfort -mam napady paniki chyba i czuję wiekie przerażenie - to trwa od momentu obudzenia się jakieś 5minut po do momentu zaśnięcia - funkcjonuje , pracuje ale ledwie i zastanawiam się co mógłbym zrobić -jestem pod opieką psychologa raz w tygodniu -to tylko tyle nie mam kompletnie pojęcia co mam zrobić - czy znalazł by się ktoś kto mógłby mi coś doradzić ?