Reklama:

petit mal - szukam informacji :( (4)

Forum: Padaczka

gość
18-01-2010, 09:47:22

Witam serdecznie,
U mojego 16 miesięcznego synka jest podejrzenie padaczki petit- mal. Synke czasem ma "nieobecny wzrok" ( ostatnio bardzo rzadko) i zapis EEG wyszedł nieprawidłowy. Za wszelkie informacje będę wdzięczna. Dziękuję.
M.
Początkująca
14-03-2010, 07:29:42

witam. mam do wypełnienia anonimową akietę która posłuzy mi do pracy która ma uświadomić ludzi na temat epilepsji.jeśli ktoś chciałby wypełnić taka ankietę bede bardzo wdzięczna. poproszę chętnych o kontakt na maila: cotyniewieszocochodzi@wp.pl z góry dzięki za pomoc:)
gość
17-08-2010, 12:04:31

moja corka ma lat 10 i padaczke typu peti mal , ktora wlasnie objawia sie takim zawieszeniem -jest nieobecna na kilka, kilkanascie sekund to dosc trudny rodzaj padaczki do wykrycia zapisy eeg nie zawsze sa jednoznaczne i z regoly dzieciom starszym robi sie je w nocy nie pozwalajac dziecku spac , gdy mozg jest bardziej zmeczony łatwiej wykryc napady ....leczy sie to farmakologicznie dobranie lekow to masakra trzeba uwaznie obserwowac dziecko ten rodzaj padaczki jest wyleczalny po 3 do 5 latach objawy znikaja wazne jest by leczyc dziecko gdyz ten rodzaj padaczki w szczegolnosci u dziewczynek moze przeksztalcic sie w padaczke typu grand.....z dosiwadczenia wiem ze ta padaczka mimo iz ma tak delikatne objawy przysparza wiele klopotow w koncentracji dziecka w nauce w zapamietywaniu trzeba ciagle pamietac o tym ze czasami dziecko mimo iz uslyszalo od nas ppolecenie tak naprawde go nie uslyszalo bo moglo wlasnie w tym momencie zawiesic czynnosci byc nieobecnym .....duzo cierpliwosci trzeba miec duzo wyrozumialosci ofiarowac
gość
18-08-2010, 13:47:03

Petit mal nie zawsze jest wyleczalne. Ja mam padaczkę od 13 roku życia, obecnie mam 37lat i właśnie mam małe ataki. Duże (grand) udało się zatrzymać. 5 lat nie mam dużego. Małych niestety nie. Małe mam kilka do kilkunastu w ciągu dnia. Małe to nie tylko wyłączenia, ja normalnie tylko wolniej odpowiadam logicznie podczas ataku, tylko później nie pamiętam takiej rozmowy. To też kręcenie pomieszczenia, w którym się przebywa.Nienaturalne wielkości : drzwi, okno ,przekrzywione i zniekształcone. Szumy i odgłosy z oddali. Idzie z tym żyć tylko trzeba się przyzwyczaić. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: