Reklama:

padaczka (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-01-2014, 13:50:26

Witam mój 17 letni syn choruje na padaczkę uogólnioną jest opóżniony w stopniu umiarkowanym .Przez 12 lat wszystko było w porządku nie miał rzadnych napadów brał leki ale coś się stalo i teraz od września zeszlego roku ciągle ma napady .Bylismy u lekarza miał robione eeg zapis jest dobry rezonans też dobry a napady się pojawiają codziennie.Syn ma zmienione leki bierze teraz depakine 500 rano i 800 wieczorem oraz 3 razy dziennie clonazepamum dawka rano 0.5 popołudniu 0.5 wieczorem 0.10 mg i ciągle nic .Lekarz twierdzi że to może okres dojrzewania i że na dzień dzisiejszy nie moze nic zrobić .Już nie wiem co otym myślć
gość
12-01-2014, 16:49:50

Moja 15 letnia siostrzenica ma padaczkę pourazową - miła 2 latka jak mieli wypadek samochodowy, mimo fotelika miała uraz głowy. Od tej pory miała kilka epizodów padaczki. Od około roku napady nasiliły się, neurolog zwiększył jej dawkę depakine, ale nic to nie pomogło, clonazepam też dostawała i nic poza tym ten lek strasznie otępia i uzależnia. W końcu siostra zmieniła neurologa i przychodnie tam zapisali Kepprę i o dziwo napady padaczki ustały, co prawda ten lek jest drogi ale skuteczny, jakiś czas brała zamiennik ale po nim też miała napady więc wrócili do keppry. Teraz nie jest ospała, nie ma problemów z nauką i ogólnie jest w miarę ok Fakt że to co miesiąc ponad 200zł za leczenie ale się opłaca życie baz padaczki. Są też zamienniki za dosłownie 5-8 zł ale na siostrzenice nie skutkowało, może na syna podziała. Pozdrawiam
gość
13-01-2014, 12:45:03

mój syn przedtem bral topamax i keppre wlaśnie i było dobrze ale teraz nie wiemy co się stało .Najpierw byl tylko topamax potem mial dolożoną keppre ale tylko dwa lata wytrzymal na tej keprze .Musimy poczekać ale jeżeli w marcu lekarz nic nie zrobi to chyba bede musiała zmienic lekarza bo życie bez atakow jest naprawe spokojniejsze .Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: