Reklama:

Padaczka (4)

Forum: Padaczka

gość
19-02-2017, 23:40:51

Czy jak chce mic dziecko z dziewczyną która jest drowa czy nasze diecka jak się urodzi czy będzie chore na tą chorobę
gość
02-03-2017, 13:35:23

Nie, ale jest w grupie ryzyka. Generalnie padaczka/epilepsja to nie choroba nowotworowa, która bardziej jest "dziedziczona". W chorobach mówi się o tzw. podatności organizmu na zachorowanie.
gość
02-03-2017, 22:33:12

Witam.Zgadzam się z tym,że dziecko jest w grupie ryzyka zachorowania na padaczke/epilepsje.Lecz ryzyko zachorowania istnieje wtedy jeżeli tylko matka ma padaczke.Bo jeśli oboje rodziców ma padaczke,to jest to udowodnione medycznie,że dziecko zachoruje na epilepsje.A jeśli ma tylko jedno z rodziców to tu jest udowodnione medycznie,że dziecko jest w kręgu ryzyka zachorowania.Bo tak jak mi powiedział lekarz że trzeba być przygotowanym na wszystko,bo dziecko może zachować a nie musi.Jeśli oboje,lub jedno z rodziców jest obciążone różnymi chorobami a dziecko urodzi się zdrowe nie przejmujac,żadnych chorób po rodzicach to jest zawsze w kręgu ryzyka zachorowania.Może być tak że dziecko dożyje do wiecznej starości i nie będzie wiedziało jak to być chorym na chorobę np.na padaczka na którą chorowało jedno z rodziców,a może być tak że za zachoruje za 20 lat na tą chorobę.
gość
04-03-2017, 10:07:43

Witam ja mam to samo co twoja dziewczyna i jest bardzo małe prawdopodobieństwo że to jest dziedziczne,ale jak pójdziecie do lekarza to się dowiedzcie bo sa różne objawy tej choroby

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: