Witam,
Napady padaczki w ciągu życia miałem tylko dwukrotnie, pierwszy raz w pierwszej klasie szkoły podstawowej, drugi raz w drugiej klasie szkoły podstawowej, od tamtego okresu aż do 6 klasy podstawówki brałem leki, tzn. Depakina Chrono 300, miałem co jakiś czas robione EEG, byłem na badaniach w Ośrodku w Katowicach itd.
Odstawiłem leki w 6 klasie podstawówki, dzięki Bogu nie było żadnych komplikacji. Po odstawieniu, byłem jeszcze kontrolowany przez Panią neurolog, po czym usłyszałem, że jestem zdrowy, mogę normalnie uprawiać sporty itd.
Aktualnie mam 20 lat, uprawiam sport, gram w piłkę, pływam, wszystko na szczęście jest dobrze, co prawda jestem osobą troszkę nerwową, ale już taka moja natura. W wakacje 2012, miałem robione badanie EEG i wszystko wyszło dobrze, miałem je robione ponieważ, bardzo się denerwowałem, jestem dosyć wrażliwy, i szybko się denerwuje.
Więc jak to jest Waszym zdaniem. Można od czasu do czasu napić się jakiegoś piwka, tak dla towarzystwa na imprezie, czy lepiej zrezygnować.