Reklama:

Padaczka u dziecka (3)

Forum: Padaczka

gość
17-07-2011, 20:20:53

Mam synka, z padaczką, u którego występuje od 2 do 10 napadów na dobę. Napady ma wyłącznie w nocy. Ostatnio pojawił się problem, z którym nie możemy sobie poradzić.
Zaczął przygryzać sobie wargi i policzki.
Czy ktoś wie jak temu zapobiec?
Początkująca
21-07-2011, 19:11:36

Najlepiej jak najszybciej wybrac sie do dobrego naurologa dziecięcego, to "normalne" że przy ataku występuje przygryzanie języka,wargi, policzków.. Moze zwyczajnie ma za niskie dawki leków, że nadal aż tyle napadów ma. Ile synek ma lat? i jakie leki i dawki ma?

Pozdrawiam
jula
Wtajemniczony
25-07-2011, 14:14:15

Na przygryzanie nic nie poradzicie, to jest normalne przy padaczce i nie zapobiegniecie temu w żaden sposób. Pomóc mogą jedynie dobrze trafione dawki odpowiednich leków, ewentualnie operacja jeżeli jest potrzebna np przy niektórych guzach i tego typu syfach. Nie chcę straszyc tylko piszę jak jest. Jeżeli dziecko jest już przebadane i nie ma niczego takiego w głowie to zostają leki. To może byc padaczka wieku dziecięcego czy tam młodzieńczego i w pewnym momencie zniknąc może na 10 lat a może na całe życie. W różnych przypadkach różnie to bywa. Jeżeli zauważycie że lekarz się nie stara to idzcie do innego. Przy padaczce nauczyłem się jednego. Jeżeli trafisz na lekarza który nie chce leczyc tylko brac kasę to trzeba biegac po innych jak najszybciej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: