Reklama:

PADACZKA POURAZOWA, jak sobie radzic... (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
20-10-2007, 09:40:00

witam....
mój ojcec miał wypadek w połowie lipca tego roku. Był to upadek z wysokości, w wyniku którego doznał ostrego krwiaka podtwardówkowego nad prawą półkula mózgu, stłuczenia prawego płata czołowego oraz złamania łuski lewej kości skroniowej. Teraz po 3,5 miesiąca doznał padaczki pourazowej... Lekarz powiedział, że to poprostu bedzie się powtarzać, w jego przypadku tak to jest i nie da sie temu zapobiec...
Pytam więc tutaj, może ktoś miał podobny przypadek, jak radził sobie z osobą bliską kiedy właśnie miała taki atak, czy może jednak można temu jakoś zapobiegać??? Ojciec mój, jest osobą leżącą i jest w trakcie rehabilitacji bo ma niewładną całą lewą część ciała.
Bardzo proszę o pomoc, jeżeli jest ktoś w stanie coś doradzic, może z własnego doświadczenia.... Z góry dziękuje
gość
06-02-2008, 20:16:00

Witaj
Z tej strony Kasia moja mam okolo 2,5 roku temu przeszla operacje usuniecia oponiaka
w wyniku czego pozostała jej padaczka pourazowa cóż moge powiedzieć na co dzien z nią nie przebywam bo mieszkam w innym miejscu moj tata zajmuje się mamą po rostu probujemy zyc normalnie da sie do takiej sytuacji przyzwyczaić lecz to jest dość trudna sytuacja na poczatku gdy pojawi sie atak musisz po prostu szybko zaaplikować lek aby nie doszlo w poźniejszym czasie do obrzęku mózgu musisz tą sytuacje potraktować normalnie wiem ze to brzmi trudno ale taka prawda trzeba nauczyć się życ z ta chorobą

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: