Reklama:

Padaczka od pracy przed monitorem (10)

Forum: Padaczka

gość
19-03-2016, 16:28:49

Są tu tacy co mają podbny problem jak u mnie,przez moją długą pracę przed monitorem mam ataki toniczno kliniczne.Dwa lata temu pierwszy raz miałem ten przypadek a teraz jestem już po trzecim ataku odcxas snu pimo ze biorę prochy,co robić rzucać pracę iść na zasiłek ale co potem,mieszkanie w kredycie rodzina i żona która opiekuje się dwójką naszych małych dzieci.Jak mój pracodawca dowie się to i tak po mnie.
Macie jakiś pomysł,może inne proszki ale jakie biorę lamitrin 100x0x150.
gość
19-03-2016, 16:48:26

Nie dopisałem że mam też aury 1-dziennie i kilka w nocy w tym samym dniu średnio co 3 tygodnie.
gość
21-03-2016, 08:42:20

Witam;
Moim zdaniem musisz udać się jak najszybciej do lekarza. Na porzucenie pracy masz jeszcze czas. Ponadto, powiedz co dalej, czy widzisz inne rozwiązanie? Ja z moją epilepsją przed monitorem przepracowałam kilkanaście lat i nic się nie działo, widocznie w Twoim przypadku są źle dobrane leki.
Nie piszesz u jakiego lekarza się leczysz, czy jest to lekarz zajmujący się leczeniem epilepsji?
Sama na własnej skórze przekonałam się, że lekarze nie mają pojęcia o chorobie jaką jest padaczka. Byłam w Kołobrzegu, tam złapałam silną infekcję, lekarz przepisał mi antybiotyk, nie taki jaki chciałam, pomimo, że mówiłam lekarzom, że jestem epileptykiem, włączono mi do leczenia antybiotyk po którym dostałam ataku padaczki, z bólu głowy myślałam, że będę gryzła ściany, miałam zaburzenia świadomości. O tym wszystkim opowiedziałam na wizycie kontrolnej pani lekarz, która jest neurologiem, stwierdziła, że to nie możliwe, że ona jako lekarz wie więcej niż ja, że nie jeden atak padaczki widziała, śmiechem zignorowała moją informację.
Dlatego w moich postach zawsze piszę, że ważne jest przy naszej chorobie, kto nas leczy.
Alicja
gość
22-03-2016, 08:41:44

Leczę się u dobrego specjalisty od epilepsji, chciał mi zmienić tabletki ale powiedziałem że dobrze się czuję po Lamitrinie i kazał się zgłosić za 3 miesiące jeżeli nie będzie poprawy. Jakie tabletki przyjmujesz że nie masz ataków jeśli to nie tajemnica,dziękuję za odpowiedź.
gość
22-03-2016, 08:43:26

Gość 2016-03-22 09:41:44
Leczę się u dobrego specjalisty od epilepsji, chciał mi zmienić tabletki ale powiedziałem że dobrze się czuję po Lamitrinie i kazał się zgłosić za 3 miesiące jeżeli nie będzie poprawy. Jakie tabletki przyjmujesz że nie masz ataków jeśli to nie tajemnica,dziękuję za odpowiedź.
i czy występują u Ciebie aury,bo u mnie niestety tak.
gość
25-03-2016, 08:52:44

Witam;
Od samego początku, czyli od rozpoznania choroby przyjmuję Tegretol CR, najpierw 200, a później 400 i od kilku lat Levetiracetam najpierw Keprę, a później ze względu na cenę, lekarz zamienił mi na Vetirę. Od czasu do czasu występują u mnie tzw. aury, ale mój lekarz określa to jako atak padaczki z tym, że nie mam utraty przytomności.
Alicja
gość
14-05-2016, 12:34:03

Gość 2016-03-19 17:28:49
Są tu tacy co mają podbny problem jak u mnie,przez moją długą pracę przed monitorem mam ataki toniczno kliniczne.Dwa lata temu pierwszy raz miałem ten przypadek a teraz jestem już po trzecim ataku odcxas snu pimo ze biorę prochy,co robić rzucać pracę iść na zasiłek ale co potem,mieszkanie w kredycie rodzina i żona która opiekuje się dwójką naszych małych dzieci.Jak mój pracodawca dowie się to i tak po mnie.
Macie jakiś pomysł,może inne proszki ale jakie biorę lamitrin 100x0x150.
gość
14-05-2016, 12:38:07

Lekarz to pierwsze, drugie założenie okularów rozkładających miganie ekranu ( to jest powód główny) Jesteś leczony tzw (monoterapią) Jednym lekiem. Może leczenie skojarzone? Może wprowadzenie depakiny chrono? Pozostawiam jednak to lekarzowi prowadzącemu leczenie. Może relanium doraźnie? Znosi stany niepokoju wycisza ataki. NIe jest to jednak rozwiązanie na dłuższą metę (uzależnia)
Początkujący
29-05-2016, 11:22:05

Witajcie mam epilepsje od 5 roku życia. Jeżeli chodzi u mnie o napady to częściej miałem do 20 roku życia. I jeżeli chodzi o siedzenie przed komputerem to dość długo potrafiłem nawet do 6 godzin,a prawidłowo moge góra 2 h. a wyszło tak że wciągnął mnie internet i tak potrafie nie raz długo posiedzieć. Może żle robie ze tak długo siedze ale ataki mi mineły biore leki o nazwie finlepsin 400. Ostatni atak to miałem ponad rok temu w lutym 2015 rok,ale to dostałem przez przemęczenie i stresy a jeszcze przed tym atakiem nie miaem 6 lat to długo. Ostatnio lekarz powiedział mi ze nie wolno mi się stresować i denerwowac i zyc spokojniej ale tak sie nie da,a chciałbym. Tak naprawde chciałbym to wyleczyc na stałe aby juz tych napadów nie było i nie wiem czy to pomoże i czy to możliwe i przez chorobę ciężko z pracą to jest najgorsze.
Początkujący
03-06-2016, 16:24:17

W początkowej fazie mojej choroby (padaczka pourazowa, napady częściowe w dzień, całościowe w nocy) rzeczywiście praca przed monitorem sprawiała mi ogromny problem, lecz z czasem wszystko się unormowało dzięki regularnemu braniu lekarstw (Neurotop 600), odpowiedniej suplementacji oraz pracy z samym sobą. Dziś nie mam problemów z siedzeniem przed monitorem i w ogóle jako tako z pracą.
Konsultant Medyczny S7 - Twórca "Alternatywnej" treści www.altersee.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: