Reklama:

padaczka / epiramat (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-08-2008, 21:28:00

witam,
proszę o pomoc, może macie jakieś doświadczenia z tym lekiem jest to zamiennik topomax-u.

Na epilepsję choruję ok. 4 lata.
W tej chwili jestem na dwóch lekach pierwszy to nieszczęsny Depakine Chrono 500
na którym jestem od 4 lat a drugi to epiramat na którym jestem prawie od miesiąca.
Przeszedłem na nowego neurologo bo każda wizyta u starego to było tylko
wypisanie depakine i tyle. A ataki padaczki sie nasilały żadnych badań itd.
Ostatnio w przeciągu 2 tyg zanim zmieniłem lekarza miałem 3 ataki w tym 2 na
ulicy pogotowie przyjeżdżało i te sprawy. Od momentu jak zacząłem brać depakine
biorę teraz w dawce 1000 rano i 1000 wieczorem przytylem do 110 kg :( . Teraz
biorę epiramat 100 rano i 100 wieczorem mam narazie nie ma ataków i zaczynam
pomału odstawiać depakine. Szkoda tylko, że efekty uboczne po epiramacie są,
drętwieją mi palcę u nóg, zapominam się często, język mi się plącze i ogólnie
jestem zmulony. Ale mam nadzieję, że wszystko potoczy się dobrze i wróce do
pierwotnej wagi z przed kuracji depakine chrono.

pozdrawiam.
gość
30-08-2008, 17:31:00

Niedawno zaczeliśmy w naszym domu u osoby potrzebującej stosować Epiramat i jes naprawdę świetnie , spokój, nie ma efektu "zarłoczności " ja osobiscie jestem nareszcie spokojna i zadowolona
Początkująca
01-10-2008, 15:29:00

Jest nowa super strona dla osób z padaczką : tacy jak ja . pl ,gdzie można prowadzić anonimowo dzienniczek padaczki. Zaznaczasz w kwestionariuszach odpowiedzi na pytania i automatycznie robia sie wykresy i statystyki twoich objawów i leczenia. Fajne. Mozna to wydrukowac i zabrać do lekarza. Poza tym można tez zobaczyć ile osób stosuje jaki lek, jakie ma objawy uboczne itd. Jest forum i bedzie czat, ale najwiekszy..czad to z tymi dzienniczkami. Otwarte dopiero co
Początkujący
29-10-2008, 11:38:00

witam .ja tez bralem dekapine 500 ale mialem okropna zgage po tym i teraz biore epiramat po 100 rano i wieczor ,ale nie wiem dzis byl u lekarza innego powiedzial ze to dawka dla dziecka ja mam 36 lat . niekiedy sie zataczam jak pijany deprecha na maxa ,nerwy okropne , rece mi sie trzesa mam niekiedy takie dziwne objawy jak bym cos juz robil ,i te bole glowy nie silne ale tak mnie cmi .a niekiedy czuje sie swietnie ,i juz niewiem czy to od tego leku czy od epi niby .lekarz mnie wyslal dzis jeszcze raz na eeg i napisal pod spodem epi ,napady czesciowe zlozone a rezonans mam miec 7 listopada i mam zwiekszyc dawke po 200 rano i wieczor .napiszcie jaka bierzecie. pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: