Reklama:

Padaczka czy nie - już sam nie mam pojęcia (3)

Forum: Padaczka

Początkujący
09-05-2017, 18:49:17

Witam mam 21 lat i wszystko zaczęło się w 2016r.
2016r.
Pierwsza Praca - Ciężka fizyczna, dużo stresu, dużo obowiązków, mało snu i mało czasu dla siebie (studia weekendami a w wolnych chwilach znajomi)
Zaczęło się wszystko od kiedy poszedłem do tej pracy. Zaczęło się od takich kilkusekundowych ataków (paniki ???) podczas których miałem takie dolegliwości :
-uczucie odrealnienia
-nudności
-strach przed śmiercią/ ciężką chorobą/ uczucie umierania
-pocenie się
-serce waliło jak szalone
-czułem że za chwilę zemdleje i czasem pojawiał się problem z utrzymaniem równowagi
-chwilowo nic nie słyszałem
Wszystko to prawie zawsze działo się po wypaleniu lub w trakcie palenia papierosa. Po 1-2 minutach wszystko wracało do normy zostawał tylko ból głowy (przez jakąś 1 godzinę) Po wszystkim zapominałem o tym i nie konsultowałem tego dalej z lekarzem. Takich ataków było 10 do 15 w ciągu roku.
Styczeń 2017r.
Wróciłem po 22 z pracy do domu wypiłem kawę zapaliłem papierosa i wyżej wymienione dolegliwości mnie złapały w pierwszej chwili myślałem że to przejdzie ale nie utrzymałem równowagi i upadłem na ziemię tracąc przytomność znalazł mnie ojciec i zadzwonił po karetkę okazało się że miałem drgawki z przegryzieniem języka. I teraz drugi taki incydent na początku Maja 2017r. te same dolegliwości na chwilę przed utratą przytomności potem drgawki i przegryzienie wargi. (Przed tym incydentem też wypaliłem sporą ilość papierosów)
Zawsze przed takim atakiem 1-2 minuty mam jeszcze na zawołanie kogoś i dopiero łapią mnie te dolegliwości i stop lub idzie to w kierunku utraty przytomności.
I w kwietniu jadąc na rowerze też złapały mnie te dolegliwość ale po 1 minucie ustąpiły.
Odbyte Badania :
Dwa razy robione EEG - wszystko prawidłowe
Tomograf -Prawidłowy
Rezonans - Prawidłowy
USG Tętnic - Prawidłowe
Badania Krwi - Prawidłowe
Próba Tężyczkowa - Wątpliwa (do powtórki bo trochę lekarz się przy tym motał)
Już teraz sam nie mam pojęcia co to jest lekarze upierają się przy padaczce, a są jeszcze objawami podobne choroby - napady paniki, psychogenne napady rzekomo-padaczkowe żaden z lekarzy nie chciał wysłuchać o tym co było w 2016r. oraz jak wyglądały te incydenty wszystko na zasadzie był napad = padaczka i dowiedzenia.
Bardzo proszę co jeszcze można sprawdzić czy już teraz poddać się diagnozie.
gość
09-06-2017, 21:31:31

Witam.Zwracam się do postu z 9.05.2017r.Czytajac twój post nie dziwią mnie twoje pretensje i zastrzeżenia co do lekarzy i postawienia przez niech diagnozy.Ja mam podzielone zadanie na ten temat,a zwłaszcza do twoich nieuzasadnionych pretensji co do postawienia diagnozy.A dlaczego?,dlatego że po pierwszym ataku i późniejszych atakach wszystko wskazuje na to że to są ataki padaczkowe.Przegryzienie języka też wskazuje na to że jest to padaczka.Może są jakieś inne choroby przy których można przegrysc sobie jezyk,ale ja bynajmiej o takich chorobach nie słyszałem.Ale to jest tylko hipoteza i domyslanie się czy to padaczka czy nie.Masz w pewnej części rację że po jednym ataku nie powinno się stawiać diagnozy że to padaczka.Można postawic pierwszą przypuszczalną diagnozę że to może być padaczka.Ale aby to się potwierdziło że to padaczka to trzeba to potwierdzić badaniami.Dziś jest to możliwe.Bo atak padaczki nie musi być atakiem padaczkowym.Może to być objaw jakiejś innej choroby który objawia się tak samo jakby był to atak padaczkowy.Nie wiem czy wiesz,że jest takie biadanie jak EEG video.Jest to badanie takie same jest normalne EEG.Różnica jest tylko taka,że diody które są przyczepiane do głowy są podłączone do specjalnej kostki ktora pozniej podłączona jest do komputera gdzie badane są:A)Fale mozgowe i praca mózgu przed atakiem,w trakcie ataku,i po ataku.B)W trakcie badania jesteś też monitorowany aby zobaczyć co zaczyna się dziać z twoim cialem przed, w trakcie,i po ataku.C)Później to wszystko jest łącząone i na tej podstawie jest ustalanie czy to jest atak padaczkowy z racji choroby-padaczki,czy jest to inny objaw innej choroby z takimi objawami.Podam ci adres gdze leżałem w tej klinice i gdzie robili mi takie EEG video.Tam właśnie z takiego EEG video stwierdzono u mnie ataki typowo padaczkowe z racji choroby.Jeśli chodzi o oto że lekarze cię nie sluchaja to żadna nowość.Pamiętaj oni chcą tylko kasę a to czy tobie pomogą czy nie t oni mają to gleboko w dupie.A oto adres:KLINIKA NEUROLOGII I EPILEPTOLOGII,ul.CZERNIAKOWSKA 231,00-416 WARSZAWA. Tel.(22)584-12-90 Wejdź też w internet pod tą samą nazwą tam uzyskasz wszystkie informacje co trzeba mieć aby tam się dostać.Zycze ci powodzenia.
gość
03-07-2017, 12:24:44

Ja bym zrobiła badania na tężyczkę. Objawy pasują. Badanie prywatnie nie kosztuje dużo. Jego nazwa to EMG czyli próba tężyczkowa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: