Reklama:

Padaczka czy nerwica (2)

Forum: Padaczka

gość
28-02-2019, 13:03:06

Witam.Mam problem ponieważ po za tym że chyba mam nerwice bo odkąd pamiętam była u mnie nerwowość i przejmowanie sie wszystkim to od małego mam dziwne objawy ;kiedyś to była senność lub pobudzenie a od szkoły średniej pojawiały sie stany -(nie wiem jak to nazwać dokładnie)otępienia .Często pod wpływem stresu. Zdarzało mi sie też w tym stanie mieć wrażenie jakbym miał ograniczone widzenie na jedno oko i czasami problem z rozmową w takim stanie bo brakuje mi słów.Rok temu dostałem tego jakby ataku po wypiciu napoju energetycznego ,najpierw pojawiło sie duże pobudzenie,następnie gorsze widzenie na jedno oko i stan otępienia,po 1 godzinie zaczęło mi przechodzić.Rok temu też miałem taką sytuacje po ciężkim dniu pracy i ta sama historia ,prawie mówić nie mogłem,jakbym zapomniał slów,nie wiedziałem co sie dzieje.Trafiłem do szpitala na neurologie.Prawie wszystko w normie ,badanie wew i zew czaszkowe w normie ale EEG nieprawidłowe. Miałem EEG robione 3 razy w ciągu roku i za każdym razem nieprawidłowe(także po nieprzespanej nocy). Od roku mam czasami też jakieś lekkie uciski ,parestezje po prawej stronie głowy.W badaniach wyszła też tężyczka.Brałem przez krotki czas leki z grupy SSri ale one zamiast pomagać to bardzo pobudzały i czułem sie jeszcze gorzej.Czy powinienem zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania?Mam 39lat a czuje sie troche jak emeryt .
gość
14-03-2019, 08:11:45

Może być to też coś migrenowego, migrena bez bólu głowy jak najbardziej istnieje, a wiążą się z nią problemy z widzeniem czy też mową.
Niestety z własnego doświadczenia wiem że ciężko się to leczy, ciężko o jakąkolwiek diagnozę u naszych lekarzy.
Takie podstawowe badania to wiadomo tomograf, eeg, badanie oczu, usg tętnic szyjnych, podstawowe badania krwi. Problem w tym że wszystkie moga wyjść ok i nic z tego nie wyniknie. Ale warto zrobić dla własnego spokoju.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: