Reklama:

Padaczka a praca (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
13-10-2011, 17:15:29

Witam od dziecka mam Epilepsię w wieku 14 lat dopiero sie dowiedziałem że jestem chory bo właśnie wtedy miałem atak któey ja sam pamiętam
Skończyłem szkołe zawodową i pracuję tylko muszę wszystkichw koło okłamywać ( lekarz zakładowy ) że mam epilepsie
Czy jest możliwość wyleczenia tej wstrętnej choroby jaką mam biorę leki Depakine 500 dwa razy dziennie jedną rano a dwie wieczorem ale i tak do czasu do czasu mam ataki

Czy w polsce jest jskiś instytut który zajmuje się leczeniem tej choroby

Mariusz
gość
17-10-2011, 07:36:08

Napewno jest jakis instytut,z tym ze pewnie komercyjny.A najlepiej zapytac swojego lekarza on powinien udzielic informacji gdzie i jak sie udać:)
Karolina
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
Komentatorka
18-10-2011, 19:14:09

Gumin nie liczyłabym na wyzdrowienie lecz ewentualnie uśpienie. Ja miałam odstawione leki- bo ataków nie było i wyniki były ok - a po odstawieniu nawrót choroby nastąpił po miesiącu i to o 100% gorszy niż miałam wcześniej. Również biorę depakine rano 500+300 a wieczorem 500. Też mam problem jak i ty. Choruję od 16 roku życia i w pracy udaję zdrową w 100% choć od 3 lat już nie muszę bo w pracy miałam atak . Lekarz medycyny pracy wie i dopuszcza mnie do pracy.
Nie przejmuj się i nie stresuj, poproś lekarza o zwiększenie dawki bądź zmianę leku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
gość
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: