Reklama:

padaczka a praca w zawodzie kosmetyczki (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
19-05-2008, 11:18:00

Witam wszystkich, mam pytanie właściwie do neurologa, czy są jakieś przeciwwskazania do pracy w zawodzie kosmetyczki przy padaczce? U mnie występują jedynie krótkie napady nieświadomości, nawet niezauważalne dla otoczenia. Właśnie dzisiaj miałam przykre zdarzenie, a mianowicie lekarz rodzinny nie chciał mi wystawić zaświadczenia, ze mogę pracować w ww. zawodzie, a wybieram się do szkoły kosmetycznej, bo mogę sobie albo komuś zrobić krzywdę. Czuję się dyskryminowana. Żyję normalnie, na razie zajmuję się wychowaniem dzieci, jeżdżę samochodem, pływam. Jeżeli rozumować w ten sposób, to nie nadaję się do żadnej pracy, bo przecież wszędzie może się coś zdarzyć. Biorę leki i od dłuższego czasu niemam w ogóle napadów. Czy naprawdę muszę zrezygnować z wymarzonego zawodu? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Wtajemniczony
19-05-2008, 12:08:00

witam
skieruje tutaj osobe ktora sie baaaaardzo nadaje do rozmowy z Toba jezeli chodzi o Twoja wymarzona prace
a jezeli chodzi o jazde samochodem to proponuje odstawic ale to jest tylko moje zdanie...
Pozdrawiam
Wtajemniczona
19-05-2008, 12:58:00

Dziękuję Junoumi za skierowanie mnie na ten post
Mamua ja jestem na 2 roku studium kosmetycznego,z tego co piszesz mój rodzaj epi jest nieco ostrzejszy i dosyć często,długo czekałam na to zeby spełnić swoje marzenie i zostać kosmetyczką,w tym roku kończę szkołę i walczę o dyplom technika,mimo częstych ataków i wszystkich problemów związanych z naszą chorobą w moim indeksie znajdują się przeważnie piątki,więc tym razem wygrałam z epi.Oczywiście z tego co dowiadywałam się epi. jest przeciwskazaniem do wykonywania zawodu kosmetyczki,nie wiem czy wpływa na ciebie zapach (aromaterapia) światło (leczenie lampami) no i oczywiście czy trzęsą ci się ręce,mnie trzęsą się strasznie,ale spokojnie radzę sobie i wykonuję wszystkie zabiegi bardzo prawidłowo,w szkole wie tylko kilka koleżanek z grupy o mojej chorobie,przed wykładowcami ukryłam ten fakt,ponieważ od lat starałam dostać się na ten kierunek i za każdym razem nie uzyskiwałam zgody,mam 30 lat i stwierdziłam ze jeżeli nie teraz to już nigdy.Mam nadzieję że odwiedzasz to forum
Niepozorna
Początkująca
19-05-2008, 16:21:00

Cieszę się na tak szybką odpowiedź W międzyczasie znalazłam tu obszerny wątek na temat epi, więc chyba tam powinnam przeniosę moje zapytanie.
gość
09-12-2013, 19:53:29

mamua 2008-05-19 13:18:00 Witam wszystkich, mam pytanie właściwie do neurologa, czy są jakieś przeciwwskazania do pracy w zawodzie kosmetyczki przy padaczce? U mnie występują jedynie krótkie napady nieświadomości, nawet niezauważalne dla otoczenia. Właśnie dzisiaj miałam przykre zdarzenie, a mianowicie lekarz rodzinny nie chciał mi wystawić zaświadczenia, ze mogę pracować w ww. zawodzie, a wybieram się do szkoły kosmetycznej, bo mogę sobie albo komuś zrobić krzywdę. Czuję się dyskryminowana. Żyję normalnie, na razie zajmuję się wychowaniem dzieci, jeżdżę samochodem, pływam. Jeżeli rozumować w ten sposób, to nie nadaję się do żadnej pracy, bo przecież wszędzie może się coś zdarzyć. Biorę leki i od dłuższego czasu niemam w ogóle napadów. Czy naprawdę muszę zrezygnować z wymarzonego zawodu? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: