Reklama:

Padaczka a park rozrywki (3)

Forum: Padaczka

Początkująca
28-07-2018, 10:12:49

Witam. Jestem chora na padaczke, moje ataki oboawiaja sie glownie po przez utrate swiadomosci, ataki z drgawkami sa dosc rzadkie i mam je glownie w trakcie snu.
Moje pytanie jest czy z moja choroba moge cieszyc sie roznymi atrakcjami w parku rozrywki?
gość
31-07-2018, 13:28:33

Tak raczej bez problemu, chociaż jeżeli reagujesz na błyski to musisz uważać, także pominąłbym wszystkie atrakcje w ciemności, z błyskającymi światłami, najlepiej będzie jak pójdziesz do neurologa https://ranking.abczdrowie.pl/s/neurolog
gość
20-09-2018, 15:22:54

Do postu z 31.07.2018r.Czytając tswój post rozumiem twoje obawy bo też mam padaczkę i tak jak ty też mam takie utraty świadomości.Mój neurolog nazywa to zaniki świadomośći gdyż są to wyłączenia na kilka sekund,może minut.Wszystko zależy od tego jaki jest atak.A wracając do twojego pytania to moim zdaniem możesz cieszyć się ruznymi atrakcjiami,imprezami,itd..Z padaczką mozna żyć.Ludzie żyją z padaczką i mają normalnie pozakładane rodziny.Padaczka to tylko choroba.Nie wiem ile masz lat,lecz powinnaś zdać się na to co Ci los przyniesie.I tak nic niezmienisz.Jak nasz iść na imprezę i masz dostać tam ataku to tego nie unikniesz.Ja wiem że ludzie nigdy nie mieli,nie mają i mieć nie będą zrozumienia dla nas ludzi z padaczką,lub innymi stałymi chorobami.Nie licz na wspulczucie i zrozumienie u innych.Tacy jak my to jesteśmy ten gorszy gatunek ludzi.Musisz się do tego przyzwyczaić.Arek.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: