Reklama:

padaczka a filmy 3d (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-04-2008, 10:15:00

Czy osoby chore na padaczkę bądź te, które chorowały mogą oglądać filmy 3D? Jestem wyleczona, ale niektóre czynnik często powodują u mnie bóle głowy. Narzeczony chce iść ze mną do kina na film 3D, a ja nie jestem pewna, czy to dobry pomysł.
gość
09-04-2008, 10:19:00

Powiem tak, co czlowiek to rozny organizm wiec nie wiadomo jak Twoj mozg zareaguje na film 3d, jestem chory od paru lat i bylem raz na filmie 3d, nie wystapily zadne bole glowy czy chociaz male drgawki, ale nigdy nie wiadomo jak to bedzie wygladalo w Twoim przypadku.
Pozdrawiam
Junoumi
gość
22-02-2009, 10:49:00

również choruję, aczkolwiek dzięki lekom mam spokój od bodajże 5 lat byłam w kinie na filmie 3d dwa dni temu, nie wiem czy to była kwestia felernych okularów czy co, ale momentami odnosiłam wrażenie, że coś jest nie tak, zaburzenia wzroku itd, no i głowa pobolewała trochę, ale poza tym, to spokój był
gość
22-02-2009, 10:52:00

dodam jeszcze to:

"Co gorsza pewien odsetek ludzi, po projekcji w 3D odczuwa migrenowe bóle głowy; bolą ich oczy i źle się czują. Szczególnie ostrożne muszą być też osoby ze skłonnościami do padaczki. Trójwymiarowo, ale niekoniecznie zdrowo – można by rzec. Do niedawna chyba nikt nie przypuszczał, że po seansie widz może się obawiać choroby morskiej!"

http://film.onet.pl/0,0,1441064,1,600,artykul.html
gość
22-02-2009, 11:43:00

Ja miałam tak, że nawet ogólnie do kina nie mogłam chodzić, bo musiałam wychodzić w trakcie seansu, bo tak źle się czuła. Pierwszy raz myślałam że to tylko przypadek, zbieg okoliczności, ale gdy to się powtórzyło drugi raz a później trzeci to już wiedziałam dlaczego tak się dzieje. Ale jakieś pół roku temu byłam w kinie po dłuższej przerwie i było dobrze
gość
01-11-2010, 18:21:07

witam, po dobie od seansu 3d w kinie dostałem ataku padaczki pierwszego i jedynego w swoim życiu, było to rok temu. czy myślicie ze atak ten mógł być spowodowany filmem?? dodam ze zrobiłem potrzebne badania i nic nie wykazały..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: