Reklama:

Otępienie czołowo skroniowe (5)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkująca
16-11-2021, 13:52:42

Witam, potrzebuję porady w sprawie mamy. Stwierdzono u niej otępienie czołowo skroniowe. Mama ma dopiero 50 lat. Lekarz neurolog przepisał jej leki ( Donepezil 5 mg przez pierwsze 28 dni, później dawka 10 mg na dobę). Pani doktor powiedziała że nie jest w stanie zrobić nic więcej, więc stąd moje pytanie: czy jest w Polsce lekarz specjalizujący się głównie w tej dziedzinie, czy są jakieś programy z nowoczesnymi lekami... Cokolwiek byle by pojawiła się szansa na opóźnienie postępowania choroby.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, porady. Pozdrawiam Agnieszka
Początkująca
23-10-2022, 18:59:10

Napisz proszę jak się czuje Twoja mama i czy potrzebujesz dalej pomocy.
gość
11-08-2023, 23:14:11

Rosan 23-10-2022, 20:59:10
Napisz proszę jak się czuje Twoja mama i czy potrzebujesz dalej pomocy.
witam ja chciałabym porozmawiać na ten temat mam ten problem w rodzinie. Czy możemy jakoś porozmawiać tylko nie wiem jak, pierwszy raz piszę komentarz na forum. Pozdrawiam serdecznie
gość
11-08-2023, 23:15:40

Aga-1 16-11-2021, 14:52:42
Witam, potrzebuję porady w sprawie mamy. Stwierdzono u niej otępienie czołowo skroniowe. Mama ma dopiero 50 lat. Lekarz neurolog przepisał jej leki ( Donepezil 5 mg przez pierwsze 28 dni, później dawka 10 mg na dobę). Pani doktor powiedziała że nie jest w stanie zrobić nic więcej, więc stąd moje pytanie: czy jest w Polsce lekarz specjalizujący się głównie w tej dziedzinie, czy są jakieś programy z nowoczesnymi lekami... Cokolwiek byle by pojawiła się szansa na opóźnienie postępowania choroby.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, porady. Pozdrawiam Agnieszka
gość
22-11-2023, 14:19:51

Leki na depresję uszkodziły układ nerwowy spowodowały otępienie skroniowe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: