Reklama:

OSTRZEGAM PRZZED VELA FAXEM (10)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

14-01-2012, 16:56:48

Kochani nie bierzcie rzekomo leku nowoczesnego, anttydepresyjnego- Vela Fax.Bralem go przez mies, w dawce 75 mg+3 tg. na dojscie do dawki i ok.3 tyg. na zejscie.Kolejne 3 tyg. nie biore juz tego swinstwa.Lek spowodowal siniejsze drzenie lewej reki (ktora i tak drzy 9 lat po wylewie).silne leki, niepokoje i nerwowosc(lek antydepresyjny!?), silne parcia na kal i mocz.Jeszcze kolejne 2 tyg, i podobno wg lekarza mam byc "czysty"Kto to badziewie dopuscil do sprzedazy?
raf33
15-01-2012, 16:19:22

Bardzo prosze o odpowiedz.Czy ktos bral to badziewie vela fax i moze mial podobne przejscia do mnie.Ile to k.jeszcze potrwa???(moje ch.samopoczucie)
raf33
gość
21-01-2012, 21:02:46

biorę ten lek od prawie 3 lat..pomógł mi-to prawda,ale teraz myślę,ze jest mi on nie potrzebny..niestety nie mogę go odstawić,próbowałam,ale strasznie sie czuję..mam drżenia rąk,nóg jakies dziwne uczucie prrzechodzących prądów,boję sie tego i nadal biorę..jestem zagranicą i w żaden sposób nie moge sobie pomóc..czy jest szansa,żeby udało sie samemu odstawić ten lek?
29-01-2012, 17:22:49

5 tygodni nie biore juz tej trucizny velafaxu, a skutki uboczne k.m nadal sie utzymuja.Blagam o wsparcie, bo wariuje
raf33
gość
30-01-2012, 14:39:27

Wypłukuj to swiństwo z organizmu pijąc duzo płynów. Na uspokojenie tych objawów zażywaj walerianę w tabletkach, sa takie preparaty oraz melisę dziurawiec rumianek. A najlepiej jak lekarz przepisze coś łagodnego na tzw. odwyk od tego badziewia.
31-01-2012, 19:08:04

Dziekuje.Dostalem od neurologa xanax na uspokojenie.Powoli go wprowadzam.Najgorszy jest ten okres przejsciowy...Niestety nie ma nic na odwyk od tej trucizny
raf33
gość
31-01-2012, 20:15:57

xanax jest też lekiem uzależniającym , uważaj z nim i nie bierz za długo
gość
06-03-2012, 19:21:15

Dziękuję,że zwróciłeś uwagę na bardzo istotny szczegół przy zastosowaniu leków antydepresyjnych:)
Piszcie na temat właśnie leków, które szkodzą naszemu choremu organizmowi:)
gość
09-03-2012, 21:19:12

Ja tak mam i tak mi pozostalo juz sporo czasu ze dwa lata okolo:(.Dokladnie wiedzialam wtedy podczas brania juz ze to od leku,waleriana itp OK ale nie nastawiac sie na uspokajace radze, zastapic czyms innym -odwrocic uwage, nawet jesc wiecej i pic cokolwiek byle nie leki.Nie mam poceiszenia niestety a odpowiedz lekarza byla: to juz "niektorzy tak maja".:(Przykro mi z enie moge pomoc ale ciesze sie ze znalazlam wreszcie ze;rzeczywiscie "niektorzy tak maja"
15-03-2012, 19:30:58

Jeszcze zyje...Chcialbyn tylko przekazac, ze xanax, ktory mial mi pomoc w klopotach po velafaxie istotnie wyleczyl mnie z nerwicy lekowej i zmniejszyl parcia na stolec i mocz.Niestety mniejsze, nadal nadmierne parcia wciaz wystepuja.Poza tym xanax w dosc malej dawce, a spowodowal wiele skutkow ubocznych jak to gowno velafax.Takie to zycie, ze ratujac sie po jednym psychotropie trzeba przyjmowac kolejny.Moze ktos sie orientuje ile czasu po zakonczeniu brania xanaxu ustapia s.u. nim wywolane?Musze go jeszzcze brac ok.3 tygodni.
Przypominam, ze moje powazne problemy wziely sie z "leczenia"velafaxem
raf33

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: