Reklama:

Osłabienie nóg, ból kręgosłupa -brak przyczyny. (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
31-01-2015, 20:15:27

Witam, mam 22lata. Od 3lat zmagam się z problemem, na który jak dotąd nie ma sposobu. Najpierw uległa osłabieniu jedna noga, następnie druga, po roku pojawił się ból w odcinku lędźwiowym, drętwienie ręki, ból szyi, a w ostateczności ból kręgosłupa w odcinku piersiowym, podczas leżenia zdarzają mi się "wzdrygnięcia" -głównie nóg, ale też jakby w okolicach brzucha. Miałem wykonywaną tomografie, rezonans (także głowy). Wedle wyników badań ponoć nic nie wskazuje przyczyny powyższych objawów. Neurolog rozłożył ręce, neurochirurg nie widział na badaniach nic niepokojącego, byłem ponadto u masażystów, kręgarzy, specjalistów medycyny naturalnej. Nic nie przynosi nawet najmniejszej ulgi i nie mam pojęcia co dalej robić. Problem jest poważny, ponieważ nie mogę długo stać/siedzieć, co uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie w życiu codziennym. Na koniec dodam, że problem się pojawił podczas pracy fizycznej.
Ktoś może ma jakiś trop lub pomysł co może być przyczyną?
gość
23-05-2016, 08:46:12

W takich przypadkach najlepiej sprawdza się odpowiednia ilość i jakość ruchu, nieprzeceniona jest również rehabilitacja, ale podstawa to odpowiedni materac. Ja polecam Materace Visco, bo sama używam. Dawniej miewałam często takie problemy, a od czasu kupna materaca Premium, wdrożenia tych powyższych opcji do codziennego życia, jest o wiele lepiej. No i przede wszystkim nie łykam żadnych prochów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: