Reklama:

Opryszczkowe zapalenie mózgu - Bardzo proszę o pomoc (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
15-07-2015, 20:46:58

Witam moja mama lat 57 przeszła opryszczowe zapalenie mózgu . Nie wiem skąd ta infekcja się pojawiła. Kompletnie nic nie pamięta, ma problemy z mową. Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie szukać pomocy, czy ktoś zna jakichś specjalistów? czy może ktoś znajomy lub bliski miał styczność z ta chorobą??? Bardzo proszę o pomoc jesteśmy załamani:(... moj email: aniulna@o2.pl
Dziękuje,
Ania
gość
04-08-2015, 17:07:29

Witam, czy jest jeszcze na tym forum ktoś kto przeszedł własnie opryszczkowe zapalenie mózgu i chciałby podzielić się doświadczeniami? Mój chłopak przedł własnie tę chorbę .
gość
23-01-2017, 23:05:19

Moja mama przez to przechodzila, lat 62. To byl dla nas horror. Nie dawali duzych szans ze mama przezyje. Dwa miesiace byla w spiaczce farmakologicznej, w sumie trzy miesiace na intensywnej terapii. Prawie dwa miesiace w szpitalu rehabilitacyjnym, tam dostala ataku padaczki. Teraz jest w domu. Ma troche problemy z przypominaniem sobie roznych rzeczy. Narazie chodzi jak staruszka, trzeba jej pomogac w ubieraniu sie i kapieli. Je sama, z toalety tez sama korzysta. Niestety nie jest to juz ta sama osoba...
Karolina.
karlyk@interia.pl
gość
24-01-2017, 08:42:09

Gość 2017-01-24 00:05:19
Moja mama przez to przechodzila, lat 62. To byl dla nas horror. Nie dawali duzych szans ze mama przezyje. Dwa miesiace byla w spiaczce farmakologicznej, w sumie trzy miesiace na intensywnej 8terapii. Prawie dwa miesiace w szpitalu rehabilitacyjnym, tam dostala ataku padaczki. Teraz jest w domu. Ma troche problemy z przypominaniem sobie roznych rzeczy. Narazie chodzi jak staruszka, trzeba jej pomogac w ubieraniu sie i kapieli. Je sama, z toalety tez sama korzysta. Niestety nie jest to juz ta sama osoba...
Karolina.
karlyk@interia.pl[/CYTA
Witam
Odczytalam wiadomosc na emailu moja mama przeszla udar w marcu 2015 roku a 3 miesiace temu opryszczkowe zapalenie mozgu.Po tym rowniez pojawila sie padaczka i dostaje na to depakine chrono.Jesli chodzi o moja mame w marcu minie 2 lata i niestety nie ma poprawy potrzebuje pomocy osob drugich i z pojsciem do toalety sama nic nie zrobi w domu😢pojawila sie demencja (przez to sa problemy z pamiecia bardzo wiele rzeczy pozapominala i nie zapamietuje swiezych informacji)niestety ma uszkodzony ten osrodek mozgu ktory odpowiedzialny jest za pamiec dla mnie to koniec swiata😕mama ktora miala w rodzinie najlepsza pamiec jest w takim stanie i zadne leki nie pomagaja probowalismy od lekow przepisanych orzez lekarzy po ziola itp wspomagajace pamiec nic nie pomaga. Badzcie dobrej mysli domyslam sie co Pani czuje 😢Pozostaje tylko czekac i orobowac wszystkiego tylko moja rada prosze uwazac na ludzi ktorzy beda tylko czyhac na Panstwa zeby zarobic pieniadze na chorobie Panstwa Mamy ja niestety bylam na tyle naiwna ze dalam sie nabrac kilku osobom ktore obiecaly ze pomoga mojej mamie
Zycze wszystkiego dobrego
W razie pytan prosze pisac postaram sie odpisac
gość
26-01-2017, 11:19:32

Dzien dobry.
Moja mama ma uszkodzona czesc prawego plata skroniowego odpowiedzialnego za mowe, pamiec, itd. Jak mama byla w spiaczce to mowili ze mama moze nie mowic. Ale mowi. Jedynie to z ta pamiecia sa problemy. Na biezaco wszystko pamieta. Ma tylko luki w pamieci, jak ostatnio byla w innym szpitalu z podejzeniem udaru, to byl tydzien czasu a ona tego nie pamieta. Z pamiecia taka daleka jest ok, gorzej tak z ostatnich 5 lat, trzeba ja naprowadzac i wtedy zaczyna kojarzyc. Nie pamieta tez kilku miesiecy wstecz, zanim zachorowala na OZM. Koszmar. Taka babcia sie z niej zrobila. Przez te kilka miesiecy postarzala sie na buzi, wychudla. Co mnie wkurzalo to to ze podwali mamie w szpitalu rehab. psychotropy na schozofremie i ciezka depresje. Byla wtedy jak zombi. Od przyszlego tygodnia bedziemy ja wozic na rehabilitacje, jednak jeszcze wymaga. Dobrze ze ok 2 km od nas. Acha mama mowi ze jak zrobi sie cieplej to wyjdzie sobie na balkon. Pozniej na spacer. Chce isc do kosciola. Pospotykac sie z rodzina, znajomymi. Ciesze sie ze tak mowi. Widac ma checi. Co noc prosze Boga o cud...
Pozdrawiam.
Zycze duzo zdrowia i sily dla mamy. A dla Was wytrwalosci i cierpliwosci.
Karolina.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: