Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Julita.
Z chorobą Alzheimera zetknęłam się jak większość z nas, niestety od niedawna bardzo osobiście – moja mama jest w początkowym stadium tej choroby. Nie muszę pisać z jaką pomocą ze strony NFZ i lekarzy się zetknęłam, jakie są możliwości miejsc i terminów w dziennych ośrodkach, w momentach kiedy prawie każdy z nas musi pracować zawodowo.
Pragnę stworzyć takie miejsce, jestem na etapie informacji i formalności z organami odpowiadającymi za standardy, przepisy i zasady dotyczące możliwości takiej działalności.
--- ośrodek działaby od poniedziałku do piątku od 8,00 do 18,00
--- chorymi zajmowałaby się pielęgniarka lub rehabilitant
--- dwa posiłki przygotowywałby technolog żywienia zbiorowego
--- chorzy poza opieką zapewnione mieliby ćwiczenia, zabawy, przystosowanie do nowych sytuacji i kontakt z innymi ludzmi
--- każdy z Państwa czas na spokojne wykonywanie swojej pracy i chwilę wytchnienia.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt mailowy, nie ukrywam że ewentualna ilość chętnych będzie mi bardzo pomocna w stworzeniu biznes planu. W podjęciu decyzji jakiej wielkości lokal powinnam wynająć, ile osób zatrudnić – dla zapewnienia maksymalnego komfortu dla chorych. Jak również pozwoli mi na wyliczenie kosztu pobytu dziennego każdego chorego.
Bardzo chętnie przyjmę też propozycje ewentualnej współpracy, ale tylko od osób których bliscy są chorzy na Alzheimera (nie chcę współpracować z kimś kto myśli TYLKO o zyskach ).
Pozdrawiam
Julita Chojnacka
796 572 514
julita@chojnacka.gmail.com