Reklama:

Operacja kręgosłupa szyjnego (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-06-2016, 08:26:28

Witam wszystkich
Za trzy tygodnie czeka mnie operacja kręgosłupa szyjnego, a mianowicie tzw ,,drutowanie". Wynika to z dość dużej niestabilności i związanych z tym problemów. Czy miał ktoś może styczność z tego rodzaju zabiegiem, a mianowicie ile to trwa, jak wygląda i jak jest po operacji?
Dziękuję za każdą odpowiedź, pozdrawiam Kate :D
gość
06-09-2016, 03:58:31

Tez mam termin operacji na wstawienie implantu w c56 ucisk na rdzen kregowy w tych miejscach.Jednal nie idę .Bo man momenty ze boli 3miesiace a teraz od czerwca nie boli juz .Mam tylko bole głowy. Zaczęłam inaczej żyć .Ćwiczyć miesnie karku i szyi nie dźwigać .Dopóki mnie nie przycisnąć to nie pójdę po operacji ludzie wypisują wcale niema lepiej .Dodatkowo chodzę na serię masaży 2 razy do roku.
gość
17-10-2016, 19:34:36

A ja uważam że warto. Jestem miesiąc po operacji i czuje się świetnie. Nic mnie nie boli, blizna ładnie się goi, zdjęłam już kołnierz ortopedyczny i nie zastanawiam się czy po ostrym hamowaniu w samochodzie stanę się kaleką.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: