Reklama:

omdlenie z drgawkami (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-07-2008, 12:13:00

witam,
jak byłam dzieckiem chorowałam na pourazową epilepsję, objawami było to że nie mogłam się ruszać, leżałam z otwartymi oczami, wszystko słyszałam ale nic nie mogłam zrobić, po ataku byłam bardzo zmęczona.

Ostatni atak miałam jakieś 12 lat temu i 10 lat temu zakończyłam leczenie.

Teraz jestem dorosłą kobietą, niezamężną i bezdzietną. Ostatnio byłam w pracy (w sklepie) i uderzyłam się w nadgarstek, z bólu straciłam świadomość, ale słyszałam jak wołają ludzie, z tego co mówiła moja szefowa, która była świadkiem wydarzenia, trzęsłam się jak podczas napadu epileptycznego, ale oczy miałam zamknięte. Upadając uderzyłam się w głowę i przedramię (głowa od tego czasu często mnie boli). Czy drgawki były wywołane uderzeniem czy epilepsją?

Boję się, że to się powtórzy, a jak wytłumaczę to w pracy i mojemu chłopakowi? (nie chcę, by wiedzieli, bo przebyta epilepsja pozbawiła mnie już dwa razy pracy)

proszę o kontakt i pomoc w rozwiązaniu moich wątpliwości... (dodam, że na wizytę u neurologa muszę czekać prawie pół roku, a do tego czasu coś może się już zdarzyć).
gość
06-07-2008, 12:34:00

podam ci moje gg napisz 10687092
gość
06-07-2008, 20:45:00

u mnie atak powtórzył się po 8 latach.na nowo rozpoczelam leczenie .na razie jest dobrze
gość
07-07-2008, 10:42:00

hmmm u mnie ataki powtorzyly sie po 10 latach spokoju lecze sie do dzis czyli juz 14 lat a od roku znow nie mam atakow ,,,,,, padaczka ma to do siebie ze mozna ja podleczyc tak zwanie uspic ale wroci i to ze zdwojona sila ....pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: