Reklama:

OKROPNY BÓL KRĘGOSŁUPA!!! CO DALEJ???? (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-08-2009, 17:38:00

W tym tygodniu podniosłam niezręcznie swoja córeczkę i odczułam
okropny ból kręgosłupa w okolicy kości ogonowej,nie mogłam wytrzymac
z bólu!!!Nie mogłam praktycznie chodzić,na drugi dzień udałam sie o
kuli do lekarza(zawiózł mnie teść),nie mogłam sie wyprostować,ból
promieniował aż na brzuch i nogi...lekarz popatrzył na mnie i zaczął
wypisywać receptę...miał chyba rentgena w oczach...na pytanie co mi
jest stwierdził że albo naderwałam sobie mięsień albo jakieś
ścięgno.Przepisał mi tabletki ketonal i maść ketonal,powiedział że
za trzy dni zapewne to przejdzie.Dziś jest piąty dzień,ja chodze
nadal z kulą,nadal nie mogę się wyprostować,chodzę jak
jakaś "kaczka"cała powyginana.Ból nadal jest może nie taki jak w
pierszy dzień ale nadal bardzo odczuwalny,wyprostowac się nie mogę
bo każdej takiej próbie towarzyszy okropny ból!!!!!Co ja mam
zrobić???Zapewne pójdę w poniedziałek do lekarza ale czy znajdzie
sie lekarz który sie mną naprawdę zajmie
gość
10-07-2012, 19:32:14

Gość 2009-08-08 19:38:00 W tym tygodniu podniosłam niezręcznie swoja córeczkę i odczułam
okropny ból kręgosłupa w okolicy kości ogonowej,nie mogłam wytrzymac
z bólu!!!Nie mogłam praktycznie chodzić,na drugi dzień udałam sie o
kuli do lekarza(zawiózł mnie teść),nie mogłam sie wyprostować,ból
promieniował aż na brzuch i nogi...lekarz popatrzył na mnie i zaczął
wypisywać receptę...miał chyba rentgena w oczach...na pytanie co mi
jest stwierdził że albo naderwałam sobie mięsień albo jakieś
ścięgno.Przepisał mi tabletki ketonal i maść ketonal,powiedział że
za trzy dni zapewne to przejdzie.Dziś jest piąty dzień,ja chodze
nadal z kulą,nadal nie mogę się wyprostować,chodzę jak
jakaś "kaczka"cała powyginana.Ból nadal jest może nie taki jak w
pierszy dzień ale nadal bardzo odczuwalny,wyprostowac się nie mogę
bo każdej takiej próbie towarzyszy okropny ból!!!!!Co ja mam
zrobić???Zapewne pójdę w poniedziałek do lekarza ale czy znajdzie
sie lekarz który sie mną naprawdę zajmie
gość
19-07-2012, 06:55:19

Zawsze tak robią, ja jak spadłam ze schodów to na dzień dobry przepisał mi tabletki, zero nawet jakiejkolwiek rehabilitacji, co ja mówię, zero sensownej diagnozy ! a tabletek za dużo nie jedz bo zniszczysz sobie wątrobę, wiem co mówię niestety. ja teraz chodzę na rehabilitację prywanie i dodatkowo od tygodnia używam rezonatora biofotonowego bo moja babcia kupiła. Czuję się trochę lepiej,zobaczymy co będzie dalej. Więc może zacznij od rehabilitacji i poczytaj o rezonatorze
gość
28-11-2012, 11:19:40

Przyznam, że też stosuję rezonator biofotonowy, dokładnie jest to BV Harmonic. Moim problemem były wypadające dyski. Mam dokładnie 55 lat i od 4 wypadające dyski to była norma, ból uniemożliwiający poruszanie, plastry rozgrzewające... wszystko było bezskuteczne. Chodziłem do kręgarza i trochę pomagało, ale z moimi skłonnościami musiałbym chodzić co tydzień. Dwa miesiące temu kupiłem ten rezonator i czuje się lepiej. Nadal zdarza się, że czuje ból ale na pewno zmniejszyła się częstotliwość. Zobaczymy co będzie dalej
gość
20-05-2016, 09:25:28

Polecam z własnego doświadczenia 2 podstawowe rzeczy-
odpowiedni materac i poduszkę ortopedyczną. Materac najlepiej odpowiednio, indywidualnie dobrany- ja mam Viscotherapy z pianki oddychającej. Jakości spania nie da się do niczego porównać- po prostu przynosi ulgę.
Ponadto warto zainwestować w dobrą rehabilitację. Ruch i wypoczynek to klucz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: