Reklama:

Ogromny ból głowy (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-12-2014, 13:44:03

Witam, od kilku tygodni mam uciążliwe bóle głowy, wczesniej pojawiały się aczkolwiek nie tak dotkliwie, nie pomagają mi leki typu solpadeine czy też excedrin migrastop [na polecenie pani farmaceutki]. Lekarz neurolog nic nie stwierdził a przepisał mi tylko aulin. Codziennie również krwawię z nosa, sinieją mi zewnętrzna część dłoni mimo ciepła a także jestem czerwona na twrazy mimo uczucia chłodu. Bóli najczęściej w jednym miejscu a nie cała głowa, jakby ktoś mi wbijał igły
gość
11-12-2014, 20:49:43

Gość 2014-12-10 14:44:03
Witam, od kilku tygodni mam uciążliwe bóle głowy, wczesniej pojawiały się aczkolwiek nie tak dotkliwie, nie pomagają mi leki typu solpadeine czy też excedrin migrastop [na polecenie pani farmaceutki]. Lekarz neurolog nic nie stwierdził a przepisał mi tylko aulin. Codziennie również krwawię z nosa, sinieją mi zewnętrzna część dłoni mimo ciepła a także jestem czerwona na twrazy mimo uczucia chłodu. Bóli najczęściej w jednym miejscu a nie cała głowa, jakby ktoś mi wbijał igły
Nie jestem lekarzem jak wiekszosc osob na tym forum, ale nie ognoruj tak powaznych objawow i jak naszybciej zglos sie na tomografie komputerowa glowy. Lekarz lekarzowi nie rowny i kto wie czy neutolog u ktorego bylas/byles jest dobry specjalista. naprawde nie ignoruj tego i pedz jak najszybciej...wiem co mowi, bo moja kuzynka niedawno bardzo powaznie zachorowala...a zaczynalo sie od bolu glowy i dretwienia..mam nadzieje ze u Ciebie nie bedzie to nic powaznego i trzymam kciuki...ALE PROSZE UDAJ SIE JAK NAJSZYBCIEJ NA TOMOGRAF!!!pozdrawiam
Ewelina
gość
11-12-2014, 23:30:39

Dziękuję za odpowiedz, jednak najbliższy termin na tomografię mam na marzec... Nie wiem jak do tego czasu wytrzymam... Jeśli nie dam rady będę musiała iść na ostry dyżur. Dziękuję, i mam nadzieję, że Twoja kuzynka wyzdrowieje, trzymam za nią kciuki!
gość
12-12-2014, 17:02:41

Witam,
czy sprawdzała Pani ciśnienie krwi? Czy występują zawroty głowy? Jakie badania wykonywał neurolog? Czy ma Pani światłowstręt?Czy występują nudności, odbijanie, zgaga?
ile ma Pani lat?
Pozdrawiam
Magdalena
gość
13-12-2014, 14:43:02

Mam 20 lat, światłowstręt rzadko występuje.Ciśnienei mam w normie, neurolog przeprowadził ze mną jedynie wywiad stwierdzając, ze nie jest w stanie mi powiedzieć z czego to wynika. Zgaga nie występuje natomiast nudności rzadko.
gość
15-12-2014, 10:02:04

bo musiał by przez chwilę pomyśleć, a po co, jak się choroba rozwinie za jakiś czas to jeszcze może jakiś chirurg będzie miał co robić, zamias dziś leczyć przyczynę, a uszkodzenie jest, bo organizm nie daje sygnału o awarii z nudów, to naprawdę sprawna maszyna aż się popsuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: