Reklama:

OGROMNE problemy z pamięcią w wieku 18lat (7)

Forum: Pamięć i koncentracja

gość
28-09-2016, 17:15:34

Witam
Od dłuższego już czasu ok. 2 lata zauważyłem że kompletnie nic mi się nie śni, nawet od razu po przebudzeniu kompletnie nic nie pamiętam i tak jest codziennie od tak długiego już czasu.
Niestety od wiosny tego roku zacząłem mieć problemy z pamięcią.
Zauważyłem to bo nagle obniżyła mi się sprawność w językach obcych, przy kartkówkach ze słówek miałem jakby amnezje. "Wiem ale nie wiem"
Następnie doszły problemy ze wzrokiem które mam do dziś.
Wrażenie " śniegu optycznego " wieczne mroczki i męty. Do tego najgorsze, wrażenie jakby oczy nie nadążały za szybkim obrazem tj. przewijanie strony w internecie. Jakby mózg skupiał się tylko na jednym ruchu np. tocząca piłka, a resztę ignorował. Bardzo mi to przeszkadza i zawiesiłem aż kurs prawa jazdy bo boję się jeździć.
Problemy z pamięcią z dnia na dzień są coraz bardziej dokuczliwe i się pogłębiają.
Kiedyś były to tylko słówka, teraz autentycznie ! nie pamiętam co robiłem 2-3 dni wcześniej.
Muszę siąść i tak mocno pomyśleć żeby przypomnieć sobie chociaż jedną rzecz jaką robiłem np. oglądanie meczu.
Wieczorem oglądam film a rano już ledwo co z niego pamiętam.
Dzisiaj rano byłem w szkole, a o godzinie 14 już nie pamiętam co było na pierwszej lekcji...
Kilka dni temu doszło jakby zesztywnienie/porażenie lewej strony ciała.
Mam ograniczoną i spowolnioną ruchliwość palców u rąk. Bardzo ciężko piszę mi się na klawiaturze i nie mogę do końca zgiąć kciuka.
Byłem na badaniach u neurologa przed tym "zesztywnieniem"
Po badaniach jak chodzenie na piętach, dotykanie nosa itp. Stwierdził że neurologicznie jest wszystko w porządku.
I stwierdził że to wszystko ma podłoże nerwicowe ?
Na sam koniec dodam, jestem na etapie diagnozy jakiegoś choróbska.
Mam powiększone węzły głównie w okolicy głowy i szyi. Bóle/trzaski w stawach, stan podgorączkowy, brak apetytu schudłem ok. 4kg, problemy z erekcją i brak popędu seksualnego.
Rozszerzona morfologia o wszystkie próby wątrobowe nerki itp. wychodzi wzorcowo tylko mam lekko podwyższoną hemoglobine 17 i niski cholesterol HDL 35.
Mam w domu nieodrobaczanego od roku kota, który mnie drapie, często chodziłem na basen.
W wakacje chłodziłem się wentylatorem po którym mogły chodzić szczury z piwnicy.
Początkujący
24-02-2017, 18:02:38

Mi pamięć mocno siadła na studiach. Wcześniej nie miałem z nią problemów, ale odkąd zacząłem studiować, to kaplica.
Początkująca
10-05-2017, 19:41:33

też to zauważyłam na studiach. I to w pewnym momencie zapominałam najbardziej podstawowe słowa i musiałam gestykulować, żeby coś wyjaśnić
[url=http://krafen24.pl]sklep z meblami[/url] [url=http://krafen24.pl/59-meble-tapicerowane]meble tapicerowane sklep internetowy[/url]
gość
13-06-2017, 11:46:15

Zadałeś to pytanie tak dawno, czy przeczytasz moją odpowiedź? Sprawa wygląda nieciekawie, na pewno neurolog to pierwsza sprawa, ma diagnozować i leczyć i MR powinieneś mieć zrobiony oraz badanie neuropsychologiczne. Tyle na razie ode mnie psychologa. Napisz coś a odpiszę
Początkująca
03-08-2017, 17:19:03

Mam ciocię z podobnym problemem. U niej wszelkie problemy ze zdrowiem są tłumaczone tym, że urodziła się jako wcześniak. Czy możesz zdradzić, jak potoczyła się Twoja sprawa?
Początkująca
01-12-2017, 13:00:42

Hej. Ja też mam problemy z pamięcią. Najbardziej z zapamiętywaniem informacji nowych, bieżących. Lepiej pamiętam wydarzenia sprzed paru lat, niż np. z wczoraj, czy z przed paru dni.
Początkujący
06-12-2017, 18:59:17

Wybierz się do neurologa. Pomoże Ci

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: