Reklama:

OGROMNE problemy z pamięcią w wieku 18lat (7)

Forum: Pamięć i koncentracja

gość
28-09-2016, 17:15:34

Witam
Od dłuższego już czasu ok. 2 lata zauważyłem że kompletnie nic mi się nie śni, nawet od razu po przebudzeniu kompletnie nic nie pamiętam i tak jest codziennie od tak długiego już czasu.
Niestety od wiosny tego roku zacząłem mieć problemy z pamięcią.
Zauważyłem to bo nagle obniżyła mi się sprawność w językach obcych, przy kartkówkach ze słówek miałem jakby amnezje. "Wiem ale nie wiem"
Następnie doszły problemy ze wzrokiem które mam do dziś.
Wrażenie " śniegu optycznego " wieczne mroczki i męty. Do tego najgorsze, wrażenie jakby oczy nie nadążały za szybkim obrazem tj. przewijanie strony w internecie. Jakby mózg skupiał się tylko na jednym ruchu np. tocząca piłka, a resztę ignorował. Bardzo mi to przeszkadza i zawiesiłem aż kurs prawa jazdy bo boję się jeździć.
Problemy z pamięcią z dnia na dzień są coraz bardziej dokuczliwe i się pogłębiają.
Kiedyś były to tylko słówka, teraz autentycznie ! nie pamiętam co robiłem 2-3 dni wcześniej.
Muszę siąść i tak mocno pomyśleć żeby przypomnieć sobie chociaż jedną rzecz jaką robiłem np. oglądanie meczu.
Wieczorem oglądam film a rano już ledwo co z niego pamiętam.
Dzisiaj rano byłem w szkole, a o godzinie 14 już nie pamiętam co było na pierwszej lekcji...
Kilka dni temu doszło jakby zesztywnienie/porażenie lewej strony ciała.
Mam ograniczoną i spowolnioną ruchliwość palców u rąk. Bardzo ciężko piszę mi się na klawiaturze i nie mogę do końca zgiąć kciuka.
Byłem na badaniach u neurologa przed tym "zesztywnieniem"
Po badaniach jak chodzenie na piętach, dotykanie nosa itp. Stwierdził że neurologicznie jest wszystko w porządku.
I stwierdził że to wszystko ma podłoże nerwicowe ?
Na sam koniec dodam, jestem na etapie diagnozy jakiegoś choróbska.
Mam powiększone węzły głównie w okolicy głowy i szyi. Bóle/trzaski w stawach, stan podgorączkowy, brak apetytu schudłem ok. 4kg, problemy z erekcją i brak popędu seksualnego.
Rozszerzona morfologia o wszystkie próby wątrobowe nerki itp. wychodzi wzorcowo tylko mam lekko podwyższoną hemoglobine 17 i niski cholesterol HDL 35.
Mam w domu nieodrobaczanego od roku kota, który mnie drapie, często chodziłem na basen.
W wakacje chłodziłem się wentylatorem po którym mogły chodzić szczury z piwnicy.
Początkujący
24-02-2017, 18:02:38

Mi pamięć mocno siadła na studiach. Wcześniej nie miałem z nią problemów, ale odkąd zacząłem studiować, to kaplica.
Początkująca
10-05-2017, 19:41:33

też to zauważyłam na studiach. I to w pewnym momencie zapominałam najbardziej podstawowe słowa i musiałam gestykulować, żeby coś wyjaśnić
[url=http://krafen24.pl]sklep z meblami[/url] [url=http://krafen24.pl/59-meble-tapicerowane]meble tapicerowane sklep internetowy[/url]
gość
13-06-2017, 11:46:15

Zadałeś to pytanie tak dawno, czy przeczytasz moją odpowiedź? Sprawa wygląda nieciekawie, na pewno neurolog to pierwsza sprawa, ma diagnozować i leczyć i MR powinieneś mieć zrobiony oraz badanie neuropsychologiczne. Tyle na razie ode mnie psychologa. Napisz coś a odpiszę
Początkująca
03-08-2017, 17:19:03

Mam ciocię z podobnym problemem. U niej wszelkie problemy ze zdrowiem są tłumaczone tym, że urodziła się jako wcześniak. Czy możesz zdradzić, jak potoczyła się Twoja sprawa?
Początkująca
01-12-2017, 13:00:42

Hej. Ja też mam problemy z pamięcią. Najbardziej z zapamiętywaniem informacji nowych, bieżących. Lepiej pamiętam wydarzenia sprzed paru lat, niż np. z wczoraj, czy z przed paru dni.
Początkujący
06-12-2017, 18:59:17

Wybierz się do neurologa. Pomoże Ci

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Kiedy rozpocząć rehabilitację po zszyciu nerwu promieniowego
Witam, mój 14 letni syn w wyniku wypadku miał rozległą ranę szarpaną powyżej łokcia. Niestety nerw promieniowy był przecięty. W ciągu kilku godzin wylądował na stole operacyjnym i nerw został zszyty "koniec do końca" (Taki opis na wypisie). Ma czucie w ręce, rusza palcami ale nie może podnieść nadgarstka (ręką zwisająca). Moje pytanie to po jakim czasie od operacji można rozpocząć rehabilitację (fale,prady itp) mająca na celu stymulację unieruchomionych mięśni ręki, reka nadal w szynie gipsowej.
gość
asymetria w mr
Czemu przy zatoce klinowej jedna część jest czarna a druga jasna?[img]http://static2.medforum.pl/upload/image/em_photo_forum/251bad5486fc6aa44d0ae41f82b3f9cd.png[/img]
gość
Rwa? Meralgia?
Witam, bardzo proszę o sugestie. Od roku mam pewne nawracające objawy, generalnie poniekąd jakby rwy udowej. natomiast nie do końca, ponieważ odczuwam te objawy głównie w pozycji siedzącej z wyprostowanymi nogami bądź kiedy Zasypiam. Jest to ogromne napięcie w udzie, pulsowanie, mrowienie z tyłu pod kolanem. Obejmuje całą przednią część uda i kończy się nad kolanem. Oczywiście jest też rwanie ale głównie to napięcie. Najlepiej czuję się chodząc bo wtedy nie czuję w zasadzie nic. jeżeli ma to znaczenie to ból zazwyczaj rozpoczyna się kilkudniowym bólem w lędźwiach. Już trzeci raz te objawy w udzie właśnie w ten sposób się rozpoczęły. Byłam u neurologów ortopedy kilku Fizjoterapeutów. Każdy ma inną teorię. Zdają sobie sprawę że bez badania nic nie da się wywnioskować ale może wyżej wymienione objawy będą w stanie coś zasugerować. Reasumując objawy to napięcie, szarpanie W udzie, mrowienie z tyłu pod kolanem, ogromny ból przy ucisku mięśnia gruszkowatego, ból przy prostowaniu lędźwiowego. Jednocześnie zdarzają się takie momenty że mam wrażenie jakbym miała nerwy na wierzchu na tym udzie ponieważ lekkie dotknięcie powoduje dyskomfort całego uda. Rozważałam też kwestie Merialgii z Parestezją ponieważ mam uczucie już od bardzo dawna odrętwienia okolicy krętarza i dołu pachwiny. Generalnie nie mogę leżeć na lewym boku bo boli mnie okolicy krętarza – RT G nic znaczącego nie wyszło. Nie mam jakiejś większej dyskopatii w okolicy lędźwiowej. Sakralizacja L5, dyskretne dokanałowe uwypuklenie krążka L4 L5 W badaniu przewodnictwa nerwowego ( badanie w lutym w trakcie tych objawów wykazało uszkodzenie w obrębie korzeni rdzeniowych nerwu kulszowego. Wiem że rwie zazwyczaj towarzyszy ból uniemożliwiający chodzenie u mnie jest to ogromne napięcie w udzie ból jest niewielki, chyba że jest uciskana jakakolwiek okolica kręgosłupa pośladka bądź nogi. Zarówno siłą jak.i sprawność mam w pełni zachowaną. Bardzo bardzo proszę o jakąkolwiek sugestię ponieważ ostatnie ponad rok to jest życie w ciągłym dyskomforcie z przerwami i chciałabym wiedzieć co to jest i jak temu zapobiegać. Oczywiście stosują szereg ćwiczeń zalecanych od Fizjoterapeutów, Pinoterapię, różnego rodzaju masaże fizjoterapeutyczne, mam wrażenie że ulgę przynosi mi igłoterapia. Zwykle te dolegliwości trwają około 8– 12 tygodni. Ostatnio ból zakończył się w lipcu i miałam zasadzie do teraz prawie pięć miesięcy przerwy z objawami. Bardzo proszę o sugestię🥺
Odkryj moc rehabilitacji neurologicznej: Odzyskaj niezależność i jakość życia!
Czy jesteś gotowy na uwolnienie niesamowitego potencjału rehabilitacji neurologicznej? Ta przełomowa terapia może całkowicie odmienić Twoje życie, pozwalając Ci odzyskać niezależność i jakość życia. Niezależnie od tego, czy doświadczyłeś udaru, urazowego uszkodzenia mózgu, czy jakiegokolwiek innego schorzenia neurologicznego, rehabilitacja neurologiczna może pomóc Ci przezwyciężyć stojące przed Tobą wyzwania. Z zespołem oddanych profesjonalistów u boku, wyruszysz w spersonalizowaną podróż w kierunku powrotu do zdrowia. Dzięki połączeniu ukierunkowanych ćwiczeń, innowacyjnych technologii i specjalistycznych zabiegów, rehabilitacja neurologiczna pozwoli ci odzyskać kontrolę nad swoim ciałem i umysłem. Nie pozwól, by Twój stan dłużej Cię definiował. Wykorzystaj moc rehabilitacji neurologicznej i odzyskaj niezależność już dziś! https://fizjomed.pro/rehabilitacja-neurologiczna
Reklama: