Reklama:

Odstawienie leków (5)

Forum: Padaczka

gość
17-02-2017, 18:40:13

Mam 18 lat i 4 lata temu miałam jeden,jedyny w życiu atak padaczki. Wszystkie badania wyszły dobrze i wychodzą do tej pory, biore depakine 300 i 500. Czy teraz po tych 4 latach warto spróbować odstawić leki?
gość
17-02-2017, 19:43:51

Nigdy nie przepisuje się leków po jednym ataku. Dziwię się lekarzowi, że to zrobił. Czym się kierował? Czy miałaś złe eeg?Pojedynczy atak może zdarzyć się każdemu. Proponuję skonsultować się z innym neurologiem. Sądzę, że podejmie decyzję o powolnym odstawieniu tej trucizny, którą zażywasz. Pamiętaj nie możesz sama tej decyzji podjąć, te leki odstawia się przez dłuższy czas. Powodzenia
Początkująca
05-03-2017, 23:30:03

Zgadzam się z postem powyżej. Z tego co wiem przepisywanie leków na epi to już ostateczność. Lekarz musi być w 100 % pewny, że na nią chorujesz. Leki raz przepisane, później trudno odstawić, a mają dużo ubocznych cech. EGG to podstawa, jeżeli nic nie wychodzi w dzień to dla świętego spokoju robi się również podczas snu.
gość
30-03-2017, 20:55:34

Witam jestem mamą 13 latka gdy syn mial roczek przy kazdej gorączce dostawal drgawki trwalo to do 4lat i potem nigdy nie mial drgawek teraz chodzi do gimnazjum i w grudniu po raz pierwszy mial utrate przytomnosci i drgawki po 3 miesiacach atak sie powtorzyl mial robiony rezonanz wszystko ok ekg tez ok badanie krwi ok tylko w eeg wyszlo ze przy naswietlaniu wystąpil jeden incydent czy to moze swiadczyc o padaczce? Ania
gość
31-03-2017, 11:11:01

Badania generalnie są jakimś odzwierciedleniem tego co akurat dzieje się z organizmem. Na pewno na podstawie jednego incydentu czy jednego badania EEG nie można stawiać diagnozy padaczki. Na pewno warto jest powtórzyć badanie EEG i być w kontakcie z neurologiem. Warto tez obserwować zachowanie syna. Jeśli się powtórzy taki epizod z drgawkami, albo syn będzie miał chwile zapomnienia to można już przypuszczać, że ma się do czynienia z jakimś rodzajem epilepsji i rozważyć kolejne kroki - to jest leczenie itd. Oczywiście może to tez być objaw innej choroby, dlatego ważny jest kontakt z lekarzem.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: