Reklama:

Odstawienie depakine chrono 300 mg (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2007, 17:31:00

Witam biore lek już ponad 2 lata chciał bym na próbe odstawic ten lek jak sie go dawkuje ile biore go dwa razy dzienie 300 rano i 300 wieczorem ile miesiecy z zmiejszoną dawką sie go odstawie czy 1 miesiąć 75 % drugi 50% trzeci 25 % potem od czasu do czasu prosze o odpowiedz
Początkująca
28-09-2007, 15:41:00

27-09-2007 o 19:31, gość :
Witam biore lek już ponad 2 lata chciał bym na próbe odstawic ten lek jak sie go dawkuje ile biore go dwa razy dzienie 300 rano i 300 wieczorem ile miesiecy z zmiejszoną dawką sie go odstawie czy 1 miesiąć 75 % drugi 50% trzeci 25 % potem od czasu do czasu prosze o odpowiedz

Witam. Nie odstawiaj tabletek sam. To bardzo niebezpieczne. Chyba że chcesz miec niemiłe doswiadczenie. Jeśli zle sie czujesz po tym leku skonsultuj sie z lekarzem on ci zmieni na inny lub jesli dobrze sie czujesz bedziesz mógł go odstawic ale nic nie rób sam. Sama przechodziłam przez samodzielne zmiany i nic dobrego z tego nie wyszło.
pozdrawiam
gość
14-01-2012, 21:48:11

witam.biore ten lek juz ponad 6 miesiecy dwa razy dziennie czyli rano 300mg i wieczorem 300mg bylam ostatnio na konsultacji z lekarzem i jeszcze przez dwa miesiace mam zmniejszyc dawke na jedna tabletke dziennie a pozniej juz mam odstawic calkowicie Pozdrawiam
gość
14-01-2012, 23:38:32

Nie piszesz na jaka chorobe bierzesz depakine i z jakiego powodu odstawiacie z lekarzem, czyzbys juz wyleczyla sie z choroby?
Przy padaczce byloby to niemozliwe, dostalabys powrotu atakow, dopiero po dwoch latach mozna w porozumieniu z lekarzem powolutku odstawiac a i tak byloby to ryzykowne. Jesli zechcesz to napisz na jaka chorobe masz zapisana depakine 600 mg dziennie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: