Reklama:

odmowa zasilku rehabilitacyjnego...co dalej ??? (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
18-11-2008, 18:03:00

moze mi ktos poradzi gdzie mam skladac odwolania po odmownej decyzji orzecznika w sprawie zasiłku rechabilitacyjnego. Od pol roku jestem ...znaczy bylem bo juz mi sie skonczylo 182 dni chorobowego.jak wiekszosc choruje na kregoslup.Zaczelo sie od szyjnego i doszedl ledzwiowy.Mam codzienne bole mrowienia w nogach polaczone z bolem w nogach. czesto sie zdarza ze przy chodzeniu mam tak jakby mnie prad kopal w stope.Do tego szyjny nieraz sie przypomni mrowieniem rak z bolem ,zawrotami glowy.A orzecznik stwierdzil ze jestem nie niezdolny do pracy...czyli wedlug niego tryskam zdrowiem.A ja czesto chodzic nie moge bo sprawia mi to bol kregoslupa i mrowienie z czuciem lekkiego niedowladu. Teraz nie wiem gdzie i do kogo mam pisac odwolanie. L4 mi sie platne skonczylo ,wedlug orzecznika jestem zdrów a ja mam do konca listopada l4 nieplatne. Tak mnie ZUS przylatwil.malo tego l$ konczylo sie 11 lispopada a wizyte u orzecznika poczatkowo mialem wyznaczona 12 listopada, lezc pozniej przyslali poprawke ze na 18 bo orzecznika nie ma . Ciekawe kto mi teraz zaplaci za te dni miedzy 11-18 lisopada. Zebym wiedzial to bym po 11 listopada staral sie moze do pracy isc jakos funkcjonowac A nadmienie ze neurolog odradza operacje dopoki nie bedzie niedowladow duzych.
Wiec prosba ,niech mnie ktos pokieruje co ja mam dalej z tym tematem zrobic jesli chodzi o ZUS ,gdzie sie odwoływac itd
Początkująca
18-11-2008, 22:12:00

Odwołanie od decyzji orzecznika składasz w zusie do 2 tyg od daty wydania orzeczenia.Zus ma gotowe kartki poprostu wpisujesz imie ,nazwisko i numer sprawy i oddajesz.Wtedy czekasz na komisję lek.W pracy masz nieobecnośc usprawiedliwioną niepłatną ,jesli przyznają Ci świadczenie reh. to wtedy nadpłacą.Na komisję radzę pobrac wszystkie możliwe dokumenty Twoich chorób ,zaświadczenia reh itd.Zyczę powodzenia i jak najszybciej składaj odwołanie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: