Reklama:

obrzęk szpiku kostnego - kręgosłup (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-08-2009, 08:35:00

mam 38 lat i cierpię od lat na kręgosłup ale od ponad roku nie śpię z bólu, BŁAGAM, MOŻE KTOŚ POMOŻE MI ZROZUMIEĆ mój rezonans magnetyczny. :
Na poziomie L3/L4 stwierdza się pośrodkową przepuklinę krążka międzykręgowego, zlateralizowaną w prawo prowadzącą do umiarkowanego ucisku na worek oponowy.
Krążki międzykręgowe L4/L5 i L5/S1 wykazują uwypuklenia pierścieni włóknistych typu „bulging”. Na poziomie pierścienia włóknistego widoczny jest śladowy ucisk worka oponowego.
Degeneracyjne skrócenie czasu relaksacji T2 krążków międzykręgowych L4/L5 i L5/S1, a także w mniejszym stopniu L3/L4; obniżenie wysokości krążka międzykręgowego L5/S1.
Zmiany zwyrodnieniowe krawędzi trzonów na poziomie L5/S1, z towarzyszącym obrzękiem szpiku kostnego w sąsiedztwie blaszek granicznych.
Iza
gość
25-08-2009, 12:06:00

cześć, ciekawe czy ktoś podejmie temat. jestem bardzo ciekawa Twojej choroby.
gość
28-05-2014, 10:59:00

ramzeska 2009-08-13 10:35:00 mam 38 lat i cierpię od lat na kręgosłup ale od ponad roku nie śpię z bólu, BŁAGAM, MOŻE KTOŚ POMOŻE MI ZROZUMIEĆ mój rezonans magnetyczny. :
Na poziomie L3/L4 stwierdza się pośrodkową przepuklinę krążka międzykręgowego, zlateralizowaną w prawo prowadzącą do umiarkowanego ucisku na worek oponowy.
Krążki międzykręgowe L4/L5 i L5/S1 wykazują uwypuklenia pierścieni włóknistych typu „bulging”. Na poziomie pierścienia włóknistego widoczny jest śladowy ucisk worka oponowego.
Degeneracyjne skrócenie czasu relaksacji T2 krążków międzykręgowych L4/L5 i L5/S1, a także w mniejszym stopniu L3/L4; obniżenie wysokości krążka międzykręgowego L5/S1.
Zmiany zwyrodnieniowe krawędzi trzonów na poziomie L5/S1, z towarzyszącym obrzękiem szpiku kostnego w sąsiedztwie blaszek granicznych.
Iza
gość
28-05-2014, 16:27:44

Co za idiota wyciąga te stare posty z z przed 6 lat!!!!!!!!!!!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: