Reklama:

objawy ustąpiły (5)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkująca
05-11-2014, 15:53:57

po 4 miesicach przyjmowaniu Madoparu i Amantixu objawy ustąpiły! pozapiramidonowe również. od 2 miesięcy poza 2000 D3 iB1 + suplementy witaminowe nie biorę żadnych leków ! można! + gimnastyka dosyć intensywna/joga i ćwiczenia stawów wg Norbekowa. Chyba najbardziej pomogła wiara w wyjście z choroby, postanowienie bycia zdrową + praca nad sobą wg metody S.Łazariewa. Trudna praca. warto - z różnych względów. Mam 60 lat.
Początkujący
02-12-2014, 13:10:24

Gratulacje, zawsze warto walczyć z chorobą na różne sposoby, to bardzo uciążliwa choroba, więc trudno leczyć.
22-02-2015, 15:51:00

Chętnie nawiążę kontakt. U mnie zdiagnozowano chorobę P dopiero co i jestem na początku zmagań. Ewa
gość
01-06-2015, 07:57:16

Parkinson to choroba autoimmunologiczna (z autoagresji - organizm atakuje siebie. Zrob badania na nietolerancje pokarmowa oraz testy na alergie - odstaw wszystko co zatruwa twoj organizm. A od jutra gotuj rosol na kosciach (nie moga byc z hodowli przemyslowych - wiadomo). Rosol taki zawiera KOLAGEN (lizyne, proline, wapn, fosfor,magnez, potas etc. Aminokwasy wytworzone podczas gotowania naprawiaja tkanke laczna w calym organizmie. Niezbedna jest tez organiczna wit. C. Jesli nie mozesz z jakiegos powodu gotowac (od 12 do nawet 72 godz + lyzka d. octu jablkowego lub sok z cytryny a pod koniec gotowania dodaj wloszczyzne -rosol, moze sluzyc jako baza do wszystkich zup PYCHA) to zadbaj o mikroelementy dr Ratha (on leczy raka ale wszystkie choroby maja ta sama przyczyne - slaba tkanke laczna). Ja wyleczylam RZS a ze jestem starszej daty to postawilam na diete "wiekowych dziadkow" rosolek z kosci i proste jedzenie.
gość
01-06-2015, 12:26:35

Do gornego wpisu jeszcze zapomnialam dodac, ze nalezy wykluczyc i zamienic gluten- zboza (maka kokosowa,maka z konopii, gryczana), mleko (mleko kokosowe) i cukier (ksylitol, stewia, miod) . Podstawa ma byc rosol z kosci (lecznicze wlasciwosci rosolu z kosci - poczytajcie), warzywa, mieso (prawdziwa kura, prawdziwy kurczak, krolik jagniecina, cielecina (hodolawne przemyslowo omijac szerokim lukiem, ryby np. norweski losos z etoxykina - szczegolnie).Nie tylko wygoni parkinsona ale tez miazdzyce, wysokie cisnienie i inne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
gość
Zastawka
Witam.w maju 2024roku.miałem założoną zastawke komorowo-otrzewnową.od tego czasu cisza, i spokój nic mnie nie boli nic się nie dzieje nawet na kontroli żadnej nie byłem bo lekarz powiedział że jak nic się nie będzie działo to nie trzeba przyjeżdzać na kontrolę .czy ktoś ma może tą zastawke dłożej i jak to wygląda u was poproszę o jakieś informacje bo niewjem o co kaman
Reklama: